Iohannis: „Nu voi accepta proiecte de exploatare a resurselor naturale fără garantarea siguranţei totale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis FOTO David Muntean
Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis FOTO David Muntean

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a publicat pe Facebook un text în care subliniază că îşi asumă respingerea proiectelor de exploatare a resurselor naturale care pun în pericol mediul înconjurător.

„În campanie, mi-am asumat respingerea unor proiecte de exploatare care pun în pericol oamenii şi mediul. Astăzi, reiterez ideea şi vă spun că nu voi accepta proiecte de exploatare a resurselor naturale ale României fără dezbatere, fără garantarea siguranţei totale pentru sănătatea oamenilor şi fără protejarea mediului înconjurător şi intereselor comunităţilor locale.“, arată Iohannis, pe contul său de Facebook.

Într-o altă postare, el arată că prioritatea mandatului său prezidenţial este dezvoltarea economică şi opinează că "guvernarea se face nu la televizor, ci în practică".

"Prioritară este dezvoltarea economică şi socială a tuturor cetăţenilor, familiilor şi comunităţilor, iar guvernarea se face nu la televizor, ci în practică", se arată în text.

Înainte de începerea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, Iohannis a subliniat că exploatarea gazelor de şist „trebuie să mai aştepte“.

Trebuie să căutăm tehnologii  care sunt nepoluante, care nu pun în pericol regiuni întregi. Dacă nu există aceste tehnologii, trebuie să avem curajul să spunem că aşteptăm. Cum am stat atâţia ani, mai putem sta“, a mai precizat Iohannis.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis a răspuns felicitărilor primite de la liderii lumii

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a transmis mulţumiri, pe pagina sa de Facebook, pentru urările primite din partea Guvernului american şi din partea preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Alegeri prezidenţiale 2014. Presa moldovenească: Iohannis va face prima vizită la Chişinău în calitate de preşedinte ales

Klaus Iohannis va efectua prima sa vizită în calitate de preşedinte ales în Republica Moldova, unde se va întâlni şi cu premierul Iurie Leancă, scrie presa moldovenească.

EUobserver: Klaus Iohannis - „Momentul Obama al României“

La un târg de carte din Bucureşti, sute de oameni formează o coadă pentru a primi autograf pe o carte. După trei ore, Klaus Iohannis, autorul autobiografiei „Pas cu pas“, stă pregătit să semneze. „Dacă au făcut coadă pentru mine, nu plec până nu le semnez tuturor“ - Iohannis este noul preşedinte ales al României, scrie „EUobserver“ într-o analiză a politicianului Klaus Iohannis şi a momentului câştigării alegerilor prezidenţiale.

Alegeri prezidenţiale 2014. Liderii lumii l-au felicitat pe Iohannis: unii direct, alţii prin purtători de cuvânt. Ce spun specialiştii

Ţări precum Germania sau Franţa au ţinut ca mesajul de felicitare pentru viitorului preşedinte al României, Klaus Ioahnnis, să fie transmis de la cel mai înalt nivel: cancelar, respectiv preşedinte. Rusia şi-a prezentat felicitările prin vocea purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite