Culmea penibilului în care se află Parchetul General, condus de Tiberiu Niţu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Observatorii scenei politice privesc consternaţi la cea mai penibilă acţiune a lui Tiberiu Nitu, Procurorul General al Parchetului de pe lângă ICCJ. Un reclamagiu dus cu pluta l-a reclamat acum şapte ani ani pe preşedintele Traian Băsescu pentru fals în declaraţii, în situaţia în care s-a răzgândit şi n-a mai demisionat după ce declarase că demisionează.

Dacă orice răzgândeală a unui simplu cetăţean sau om politic, ar însemna fals în declaraţii, am avea avea milioane de anchete la parchetele patriei.

Timp de şapte ani, procurori cu mintea întreagă, nu orbiţi de patima împotriva fostului preşedinte, au dat NUP acestei reclamaţii, pe motivul de bun-simţ că omul se mai şi răzgândeşte, în funcţie de evenimente şi context.

Victor Ponta e campion la răzgândeli. Ba că-şi dă demisia dacă este urmărit penal, ba că nu va aproba mărirea indemnizaţiilor demnitarilor, ba că nu va primi mai mult de 1.865 de refugiaţi, ba că multe, am putea realiza o enciclopedie.

Şi Crin Antonescu a fost un campion al răzgândelilor, dar nu s-a gândit nimeni să-i facă reclamaţie la parchet sau, dacă i-a făcut, n-a luat-o nimeni în considerare.

Aproape nu există politician sau persoană publică să nu se fi răzgândit cel puţin o dată în carieră. Ce facem, îi chemăm pe toţi la parchete?

Victor Ponta este prieten cu Tiberiu Niţu, Procurorul General, aşa că n-o să-l deranjeze tocmai pe prietenul său. Mai mult, îi execută orbeşte dorinţele, utilizând resurse şi fonduri plătite de noi, contribuabilii.

Lucrătura este clară şi transparentă. Tiberiu Niţu foloseşte instituţii ale statului ca să-l hărţuiască pe Traian Băsescu, unealtă a răzbunării premierului Victor Ponta.

Până la un punct este uşor de înţeles. Dar să decredibilizezi instituţii importante ale statului, să le foloseşti ca unealtă în luptă politică depăşeşte orice limită admisibilă.

Cetăţenii pot reclama vrute şi nevrute, mii sau zeci de mii de reclamaţii. Înseamnă ca fiecare să fie instrumentată de parchet, să fie chemat fostul preşedinte sau oricine altcineva, de zeci de ori la sediul instituţiei, pentru a lămuri reclamaţia? Suntem în noaptea minţii.

Pentru aceste motive şi pentru altele, Tiberiu Niţu trebuie să demisioneze imediat, înainte de a fi sancţionată persoana sa, dar şi instituţia pe care o conduce, cu oprobiul opiniei publice româneşti, dar şi al partenerilor noştri internaţionali.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite