Antonescu vrea depunerea unei moţiuni de cenzură dacă Guvernul nu ia măsurile privind scăderea CAS şi a neimpozitării profitului reinvestit până la 1 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut marţi guvernului să adopte până la 1 mai reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator şi neimpozitarea profitului reinvestit, avertizând că, în caz contrar, liberalii vor depune o moţiune de cenzură.

„Decizia PNL este să cerem Guvernului Ponta 3 să adopte până la 1 mai anul curent măsura scăderii CAS cu 5% şi măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă nu se va întâmpla, atunci PNL va depune moţiune de cenzură”, a spus Antonescu, marţi seară, după şedinţa liderilor liberali, fiind citat de agenţia Mediafax.

Potrivit fostului preşedinte al Senatului, actuala majoritate şi actualul guvern „au prezentat câteva idei generale” şi nu au „fixat termene clare pentru măsuri clare”. Antonescu a subliniat că după ceea ce a văzut în Parlament la angajarea răspunderii Guvernului, fapt pe care l-a catalogat drept „un simulacru” şi „o glumă”, consideră că ar fi neserios ca liberalii să mai iniţieze o moţiune de cenzură.

De asemenea, liderul liberalilor a fost întrebat dacă PNL intenţionează să mai depună o moţiune de cenzură.

„După ce am văzut eu astăzi în Parlament, după simulacrul, gluma, care a avut loc azi în Parlament, aproape că mi se pare neserios să mai vorbim despre moţiune de cenzură. Că pentru a depune o moţiune de cenzură trebuie să ai la ce ... dar o să vă sun după”, a precizat Antonescu, înaintea reuniunii Biroului Politic al PNL.

Şedinţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe un program politic s-a desfăşurat într-un mod rapid, în mai puţin de 30 de minute întregul demers fiind încheiat cu succes pentru actualul Executiv.

Antonescu a ţinut să puncteze şi faptul există „diferenţe semnificative” ale actualului program de guvernare, faţă de cel adoptat în decembrie 2012 de USL.

În cursul zilei de marţi, înainte de asumarea răspunderii, liderul liberal a susţinut că actualul program de guvernare este „ca un parfum din ăla prost de care nu poţi să scapi dacă eşti în aceeaşi încăpere“.

Citeşte şi:

Premierul Victor Ponta revine astăzi în faţa Parlamentului

Guvernul urmează să îşi angajeze răspunderea, marţi, asupra programului înaintat Parlamentului, şedinţa Camerelor reunite fiind programată să înceapă la ora 14.00.

Stolojan: Noul Program al Guvernului e o glumă la adresa României

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan critică, la RFI, programul asupra căruia Guvernul Ponta III urmează să îşi asume răspunderea şi consideră că acesta este „o glumă la adresa Parlamentului şi a României“, iar cota unică de impozitare ar trebui menţinută încă 10-15 ani.

Ponta, despre şefia Senatului: Tăriceanu are prestanţa de a deveni al doilea om în stat

Victor Ponta a declarat, duminică seară, la România Tv, că, în situaţia în care viitorul preşedinte va fi un social-democrat, obligatoriu, Guvernul ar trebui să fie condus de un premier de centru-dreapta. Ponta a comentat şi cu privire la şefia Senatului, subliniind că fostul prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, are prestanţa şi experienţa pentru a deveni al doilea om în stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite