Antonescu, despre relaţia cu Ponta: „Au fost lucruri care au trebuit să fie reglate în public“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat miercuri că au existat lucruri în relaţia cu partenerul de coaliţie, Victor Ponta, care au trebuit să fie reglate, din păcate, în public.


„Au fost nişte lucruri care până la urmă au trebuit să fie reglate din păcate public, eu cred însă şi am spus-o şi în momentele mai încordate, avem nişte angajamente atât de serioase, nu atât între noi, cât în faţa cetăţenilor şi nu ne putem juca cu ele. Dacă sunt neclarităţi, după cum vedeţi, le putem clarifica şi merge mai departe“, a afirmat preşedintele liberalilor, aflat într-o vizită în Elveţia.

Crin Antonescu a explicat că procentul de 70% pe care îl deţine o coaliţie în Legislativ ar trebui să ofere garanţia unei stabilităţi. „E foarte interesant că această majoritate, pe care şi aici şi oriunde mergem în lume, noi o invocăm ca un atu pentru România şi este privită ca un atu. Atunci când discuţi cu Guvernul, cu Parlamentul unei ţări, unde există o majoritate de 70% ai garanţia solidităţii, stabilităţii şi predictibilităţii şi ca această majoritate să fie păstrată şi această majoritate să lucreze în folosul cetăţenilor", a declarat Antonescu, care se află într-o vizită în Elveţia“, a mai adăugat Antonescu.

În ultima perioadă copreşedintele USL, Crin Antonescu, a lansat mai multe atacuri îndreptate către partenerul de alianţă, Victor Ponta. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat chiar că are încredere mai puţină în preşedintele PSD, Victor Ponta. „Încrederea e mai mică decât atunci când cu doamna Kovesi. Iar când cu doamna Kovesi era mai mică decât în momentul în care am pornit împreună. Situaţia din USL e complicată, în sensul în care, dacă în ziua unu, în ziua doi, au existat neînţelegeri, neclarităţi, confuzii, ele trebuie lămurite. Anunţul că proiectul (Roşia Montană - n.r.) cade, că nu se mai discută în Parlament, nu l-am făcut eu, l-a făcut în mod greşit - nu cu rea intenţie, sunt convins - dar în mod greşit premierul“, a explicat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat marţi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi că s-au împăcat, iar orice divergenţă va fi soluţionată în interiorul USL. În plus, preşedintele PSD a afirmat că preşedintele Senatului rămâne candidatul USL la alegerile prezidenţiale.

Materiale pe aceeaşi temă:

Antonescu: „Am încredere mai mică în Ponta după episodul Roşia Montană“

Antonescu: „De ce Ponta, care crede că proiectul Roşia Montană este bun, nu votează altfel decât mine? Nu suntem fraţi gemeni“

Ponta: „Dacă Antonescu nu vrea sprijinul PSD la prezidenţiale, nu-l mai susţinem“

Victor Ponta: „Am decis că îl susţinem pe Crin Antonescu la prezidenţiale“

Ponta: „M-am împăcat cu Antonescu”

Ruptura Ponta-Antonescu a durat o zi

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite