Răzvan Isăilă, bărbatul împuşcat de Vitalie Proca, şi-a recuperat maşina ciuruită de gloanţe de la Poliţia Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul împuşcat de Vitalie Proca şi-a recuperat maşina de la Poliţa Capitalei    FOTO Mediafax
Bărbatul împuşcat de Vitalie Proca şi-a recuperat maşina de la Poliţa Capitalei    FOTO Mediafax

Răzvan Isăilă, bărbatul împuşcat de  Vitalie Proca în cartierul bucureştean Vitan, şi-a recuperat vineri autoturismul ciuruit de gloanţe, din curtea Poliţiei Capitalei, unde fusese sigilat, fiind probă în dosar, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Răzvan Isăilă a venit la sediul Poliţiei Capitalei, însoţit de iubita lui, care, de altfel, este proprietara de drept a vehiculului, şi au luat autoturismul Mercedes ciuruit de gloanţe cu ajutorul unei platforme.

Maşina respectivă a fost indisponibilizată de anchetatori imediat după comiterea atacului armat şi transportată în curtea Poliţiei Capitalei, unde, după ce a fost expertizată criminalistic, a fost sigilată.

Autoturismul are parbrizul distrus, iar bordul şi scaunele din faţă sunt pline de sânge.

Asasinul plătit, Vitalie Proca, a greşit ţinta

Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, a fost împuşcat, în 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Morţun din cartierul Vitan din Capitală, de basarabeanul Vitalie Proca, care l-a confundat cu liderul interlop Puiu Mironescu, din Piatra Neamţ, pe care fusese angajat să-l ucidă de către fraţii Mararu.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus, în 17 ianuarie 2013, începerea urmăririi penale faţă de Vitalie Proca, pentru tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit procurorilor, la data de 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca „a executat mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK 74 asupra victimei - care îşi parca autoturismul în parcarea de reşedinţă -, după care, observând că victima nu a decedat, a coborât din autoturism şi, folosind pistolul Makarov pe care îl avea asupra sa, a executat mai multe focuri de armă în direcţia victimei“.

În 18 ianuarie, Parchetul Tribunalului Bucureşti a solicitat instanţei de judecată să dispună arestarea preventivă în lipsă a lui Vitalie Proca, precum şi să emită un mandat european.

Proca a fost arestat la Moscova, autorităţile române cerând extrădarea moldoveanului, pentru a fi cercetat de Parchetul Capitalei. Interlopii Mironescu şi fraţii Mararu fost reţinuţi pentru 29 de zile pentru instigare la atentatele armate din cartierul Vitan şi Piatra Neamţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite