FOTO „Titanii” au luat atitudine: s-au înarmat cu saci şi au ecologizat zona retrocedată din parcul IOR din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecologizarea parcului IOR de către locuitorii din jurul lui FOTO Prietenii Parcului IOR
Ecologizarea parcului IOR de către locuitorii din jurul lui FOTO Prietenii Parcului IOR

Prietenii Parcului IOR sau Titanii, cum îşi spun cei din comunitatea de locuitori din cartierul Titan care luptă pentru păstrarea celor 12 hectare de parc retrocedat în 2005 de Primăria Capitalei moştenitorului, au decis să nu mai aştepte intervenţia autorităţilor şi au trecut la treabă. Circa 20 de oameni din comunitate au ecologizat porţiunea de parc într-o acţiune întreprinsă sâmbătă.

Astfel, circa 20 de locuitori ai cartierului Titan din Capitală au curăţat, sâmbătă, porţiunea de parc retrocedată şi care, potrivit acestora, a fost neglijată de autorităţile locale fiind plină de gunoaie. 

Organizaţia „Prietenii Parcului IOR” este comunitatea bucureştenilor care locuiesc în apropiere de parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR. Reprezentanţii comunităţii nu sunt de acord cu retrocedarea celor 12 hectare date de Primăria Generală a Capitalei în 2005 moştenitorilor. Aceştia vor să obţină anularea retrocedării întrucât susţin că parcul este  „o oază de verdeaţă” şi că acţiunea autorităţilor nu este una în interesul cetăţenilor din zona parcului.

Mai mult decât atât, de când a fost retrocedată, zona ar fi fost ignorată de autorităţi motiv pentru care a ajuns un adevărat focar de infecţie.

„Din primele minute ale acţiunii am strâns câţiva saci de gunoaie. Cu mic cu mare, români şi maghiari, blonde şi brunete, atletici sau «bine» făcuţi. Schimbare prin implicare!”, este prezentată acţiunea pe blogul comunităţii Prietenii Parcului IOR.

Pe aceeaşi temă

Un sfert din parcul IOR, retrocedat de Adriean Videanu. Primăria Sectorului 3 dă vina pe Primăria Capitalei pentru o decizie luată în 2005

Locuitorii din sectorul 3 vor să se facă dreptate: ”Prietenii parcului IOR” au conceput o scrisoare deschisă adresată autorităţilor

FOTOGALERIE Protest în IOR: locuitorii nu vor ca zona de parc retrocedată să fie transformată în şantier

FOTO Povestea parcului IOR: distracţii până dimineaţa, sute de oameni îşi petreceau concediul în parc. Misterul insulei despre care puţini ştiu

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite