FOTO Bicicliştii pasionaţi au ”evadat” a cincea oară: 2.700 de oameni au participat la maratonul de duminică, cel mai mare din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima Evadare 2013 FOTO freerider.ro
Prima Evadare 2013 FOTO freerider.ro

Concursul dedicat bicicliştilor pasionaţi ”Prima evadare” a înregistrat un adevărat succes şi anul acesta. Aflat la a cincea ediţie, la maratonul de duminică au participat 2.700 de oameni. Participanţii au parcurs un traseu de 55 de km, între Bucureşti şi Snagov, prin păduri şi drumuri de ţară.

Ajunsă la cea de-a cincea ediţie, întrecerea a atins, potrivit organizatorilor, un nou record de participare păstrând astfel primul loc în topul concursurilor de acest fel din România.

Lucian Logigan, câştigătorul concursului

Echipa sibiană compusă din Tudor Oprea şi Lucian Logigan a fost cea care a fost cea mai bine organizată, dar şi cea mai rapidă cel din urmă câştigând cursa de 58 de kilometri.

”Fiecare detaliu a contat, de la formă fizică până la îndemânare pe single trail-uri şi chiar dacă traseul a fost mai puţin pretenţios ca în anii trecuţi, experienţa sportivilor şi-a spus cuvântul. Riderul din Târgu Mureş a încheiat cursa cu o viteză medie de 29,5 km/h, adică cu timpul de 1:51:45. Alexandru Ciocan a fost cel care i-a urmat la o distanţă seminificativă, cu aproape 3 minute în urma sa, iar bronzul a fost adjudecat de Marius Petrache, cronometrat în 1:54:47. În ceea ce priveşte cursa feminină, Gyurka Zsuzsa a reuşit să îşi menţină şirul de victorii din acest an nevătămat şi neîntrerupt”, scrie freerider.ro.

“Prima Evadare” 2013 a fost concursul de ciclism cross country ce a deschis sezonul maratoanelor pe bicicletă. Bicicliştii au plecat din Bucureşti, din faţa Academiei de Poliţie, la ora 07.30, au trecut prin păduri şi drumuri de ţară, până la Complexul Astoria din Snagov.

Distanţa parcursă a fost de circa 55 de kilometri şi a fost marcată cu trei zone de alimentare, 12 puncte de control, o zonă de start şi alta de finish. “Prima Evadare” s-a aflat la cea de-a cincea ediţie, iar anul trecut au participat 2140 de persoane din 18 ţări, fiind, potrivit organizatorilor, cel mai mare maraton de biciclişti din ţară, cu cel mai mare număr de participanţi de fiecare dată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite