Igor Dodon, alături de Vladimir Putin la parada militară de la Moscova, dedicată Zilei Victoriei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, participă marţi, 9 Mai, la parada militară de la Moscova din Piaţa Roşie. Evenimentul este dedicat aniversării celor 72 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste. Şeful statului a fost surprins chiar în dreapta liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, semn că e un oaspete aşteptat.

Igor Dodon a mers la Moscova la invitaţia lui Vladimir Putin. Din imaginile video putem vedea cum Dodon dă mâna cu cei prezenţi la eveniment, aflându-se între Putin şi Medvedev.

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, este prima dată în ultimii 15 ani, când un preşedinte al Republicii Moldova participă la acţiunile dedicate zilei de 9 Mai, de la Moscova. Igor Dodon este însoţit de consilierul său pe probleme de politică externă, Ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguţa, purtătorul de cuvânt prezidenţial, Ion Ceban, precum şi soţia, Galina Dodon, dar şi fiul mijlociu, Bogdan.

La 10 mai, Igor Dodon va avea o întrevedere cu preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, precum şi cu alţi demnitari din Rusia. 

Amintim că, de la învestirea în funcţie a lui Dodon, aceasta va fi a patra întâlnire cu Vladimir Putin, dintre care trei la Moscova şi una la Bişkek.

De menţionat că preşedintele ţării nu a avut nicio întrevedere cu preşedinţii statelor vecine, Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko. Asta deşi, anterior afirma că după vizita de la Bruxelles va urma una cu preşedintele Ucrainei sau României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite