Tillerson şi Lavrov vor discuta despre Ucraina şi Siria miercuri, la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de Stat american Rex Tillerson şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov se vor întâlni miercuri la Washington pentru a discuta despre criza din Ucraina şi războiul din Siria, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat citat de AFP.

Este vorba de prima vizită la Washington a lui Serghei Lavrov de la preluarea şefiei diplomaţiei americane de către Rex Tillerson, la începutul lui februarie. Cei doi s-au întâlnit de două ori până acum în calitate de miniştri, inclusiv la Moscova.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, Tillerson şi Lavrov vor discuta „despre Ucraina, Siria şi subiecte bilaterale“.

Diplomaţia americană atrage atenţia asupra „necesităţii de a opri violenţele în estul Ucrainei şi de a rezolva conflictul prin aplicarea în totalitate a Acordurilor de la Minsk“, precum şi asupra „dezescaladării“ războiului din Siria şi soluţionării acestuia pe cale politică.

Ultimul dialog ruso-american la Washington a avut loc în august 2013, când Serghei Lavrov a discutat cu John Kerry despre situaţia din Siria.

Relaţiile ruso-americane s-au înrăutăţit sub administraţia fostului preşedinte Barack Obama din cauza conflictelor din Ucraina şi Siria.

Rex Tillerson a recunoscut la rândul său că relaţiile ruso-americane nu au fost niciodată atât de proaste de la sfârşitul Războiului Rece.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite