Criză de locuri de veci la Slobozia

Criză de locuri de veci la Slobozia

Deşi şi-au depus cererile de mai bine de un an, 70 de persoane aşteaptă să intre în posesia locurilor de veci. Ca să rezolve această problemă, autorităţile vor să extindă suprafeţele celor două cimitire din municipiu cu minimum 1,5 hectare.

Jaf armat la un cazinou din Călăraşi, sub nasul Poliţiei Comunitare

Jaf armat la un cazinou din Călăraşi, sub nasul Poliţiei Comunitare

Două persoane cu cagule şi cu mãnuşi negre, înarmate cu arme de foc, au atacat, azi dimineaţă, un cazinou, din Cãlãrasi, infractorii reusind, prin ameninţări, sã fugã cu 15.000 lei. Pânã în acest moment, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au mai multe persoane în cercul de suspecţi, în cadrul anchetei luându-se în considerare şi varianta jafului executat la pont.

Spectacol pe patru roţi

Spectacol pe patru roţi

Piloţii secţiei de karturi de la Palatul Copiilor au oferit astăzi un adevărat recital de viteză, îndemnare, frâne şi mult fum. Demonstraţia a vut loc pe b-dul Matei Basarab, din Slobozia, cu ocazia zilelor oraşului.

Observ că, în lipsa altor subiecte, unii jurnalişti sau analişti, chiar cu o anumită experienţă în domeniu, continuă să îl pună la zid pe preşedintele Klaus Iohannis pentru decizia de a o fi acceptat- pretind ei- din egoism, din comoditate, în urma unor calcule politice în structurarea cărora prioritare ar fi fost propriile  planuri de carieră, pe doamna Viorica Vasilica  Dăncilă în calitate de premier desemnat al României.

acum 2 zile · comentarii (52)

Finanţarea per elev introdusă de Legea 1/2011 a fost gândită la pachet cu ample măsuri de descentralizare. Consiliile de administraţie ale şcolilor ar fi putut decide angajări, ar fi putut organiza concursuri, inclusiv concursul de director de şcoală. Ceea ce, evident, nu li s-a permis. În materie de resurse umane, şcolile trebuie să lucreze cu profesori „repartizaţi”.

acum 3 zile · comentarii (0)

În calitate de pionieri în domeniul comprimării gazelor naturale în Europa, ne găsim astăzi în faţa unor mari provocări în domeniul comprimării şi transportului gazelor naturale. Având 4 staţii de comprimare gaze naturale în diferite faze de proiectare şi construcţie, este bine să ştim că în urmă cu 90 de ani s-a construit, în premieră europeană, prima staţie de comprimare gaze naturale.

acum 3 zile · comentarii (1)

Ecaterina Andronescu este un monument de nesimţire când spune că protestele de stradă prejudiciază imaginea României, că pot da senzaţia de ţară neguvernabilă. Cum poate să spună aşa ceva reprezentantul unei majorităţi care şi-a schimbat trei guverne într-un singur an? Nu ştiu dacă doamna e ruptă total de realitate sau doar recită sloganuri de la partid, dar să-i acordăm prezumţia de bună-credinţă şi să-i mai explicăm o dată ce se întâmplă.

acum 2 zile · comentarii (97)

Observ că, în lipsa altor subiecte, unii jurnalişti sau analişti, chiar cu o anumită experienţă în domeniu, continuă să îl pună la zid pe preşedintele Klaus Iohannis pentru decizia de a o fi acceptat - pretind ei - din egoism, din comoditate, în urma unor calcule politice în structurarea cărora prioritare ar fi fost propriile  planuri de carieră, pe doamna Viorica Vasilica Dăncilă în calitate de premier desemnat al României.

acum 2 zile · comentarii (52)

PSD este cel mai mare pericol al momentului pentru România. Un partid disperat să supravieţuiască încearcă să acapareze total România în speranţa că asta este singura lui soluţie pentru a nu dispărea în neant. Adevărata doctrină a acestui monstru politic este conservaţionismul. Nu e doar frica de puşcărie, e frica de irelevanţă, teama de deconectare de la resurse şi groaza în faţa unei lumi pe care nu o înţelege.

acum 2 zile · comentarii (64)

La 73 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial şi la peste 60 de ani  de la fondarea Comunităţii Economice Europene, precursoarea actualei UE, memoria războiului persistă în conştiinţa oamenilor. Această temă este utilizată adesea ca argument în dezbateri politice fără nicio legătură cu marea conflagraţie mondială.

acum 2 zile · comentarii (30)

Iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie. Cele şapte luni ale Executivului Mihai Tudose vor rămâne în istorie ca o perioadă invizibilă, lipsită de transparenţă, aşa cum a fost întreaga carieră politică a celui care a condus guvernul în această perioadă.

Fără explicaţii şi dezbatere, fără un studiu de impact şi simulări,  fără consultarea celor care lucrează în şcoli şi inspectorate,  guvernul a decis modificarea radicală a metodologiei de finanţare a şcolilor. ORDONANŢA DE URGENŢĂ Nr. 90/2017 din 6 decembrie 2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, spune:

acum 23 ore · comentarii (3)
Postari Recente