Piteşti: Nemţii caută medici piteşteni

Piteşti: Nemţii caută medici piteşteni

Cele mai multe oferte de la AJOFM pentru medicii specialişti piteşteni vin din Germania, unde salariile sunt de patru ori mai mari decât în ţară. Din cele 115 locuri de muncă în străinătate de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), 110 se adresează cadrelor medicale.

Piteşti: Spargere la Casa Căsătoriilor din Piteşti

Piteşti: Spargere la Casa Căsătoriilor din Piteşti

Angajaţii Oficiului de Stare Civilă de la Casa Căsătoriilor din Piteşti au avut o mare supriză, iazi dimineaţă, când s-au prezentat la lucru pentru a oficia cununiile. Aceştia au constatat cu stupoare că pe timpul nopţii, în clădire au intrat vizitatori nepoftiţi, care au răscolit birourile şi au împrăştiat actele.

Piteşti: Reamenajarea parcurilor, misiune imposibilă

Piteşti: Reamenajarea parcurilor, misiune imposibilă

Lipsa banilor este cauza din care municipalitatea nu reuşeşte să contracteze o firmă care să se ocupe de spaţiile verzi din Piteşti. Parcul Ştrand, parcul Lumina, chiar şi Trivale sunt departe de a fi cu adevărat moderne. La polul opus se află alte zone ale oraşului care au fost construite după ultima modă.

Piteşti: Ratele la bancă l-au băgat în mormânt

Piteşti: Ratele la bancă l-au băgat în mormânt

Criza a făcut o altă victimă. Un tânăr care de curând a împlinit 18 ani a suferit un şoc, vineri după amiază, când şi-a descoperit tatăl atârnând în ştreang. Sinucigaşul era şomer de două luni după ce îşi pierduse şi locul de muncă pe care cu greu îl găsise la o firmă de pază din Mioveni.

Suntem tot mai aproape de demisia sau demiterea guvernului Tudose de către proprii colegi. Prăpastia dintre Dragnea şi Tudose este aşa de mare, încât nu mai poate fi astupată de cineva cu ceva. Tot mai mulţi lideri PSD cer întrunirea de urgenţă a CEx-ului PSD, pentru a tranşa cumva situaţia penibilă în care se află. Din păcate, opoziţia nu oferă preşedintelui Iohannis alternativă la PSD-ALDE.

acum 5 zile · comentarii (21)

Cât de complicate trebuie să fie problemele interne ale principalului partid de guvernământ de vreme ce unul dintre cei mai proeminenţi membri ai formaţiunii,  preşedintele Comisiei SRI, dl. Claudiu Manda, nu-şi găseşte somnul şi în miez de noapte postează pe Facebook un apel în vederea convocării cât mai rapide a unui Comitet Executiv Naţional al PSD!

acum 5 zile · comentarii (6)

Autostrada Iaşi - Târgu Mureş ar trebui să devină un obiectiv de primă importanţă pentru România, singura şansa de a salva de sărăcie şi depopulare oraşele din Estul României. Însă aceasta este opinia primarilor din Moldova, se pare că nu şi a conducerii centrale, ce foloseşte sărăcia ca şi mijloc de asigurare a voturilor în timpul alegerilor de orice fel.

acum 6 zile · comentarii (25)

Un alt proverb românesc în care crede 60 la sută din populaţia României (în acord cu un recent sondaj de opinie), susţine că „Bătaia este ruptă din rai“. Folosit în general de către părinţi pentru a-şi educa copiii, proverbul consfinţeşte o realitate tristă în România secolului 21: majoritatea adulţilor nu ştiu, nu vor sau nu pot să înţeleagă cât este de nocivă violenţa.

acum 6 zile · comentarii (20)

Ştiut este faptul că Filarmonica bucureşteană este una dintre primele, dintre cele mai vechi instituţii de cultură ale ţării. Fapt atestat istoric, a fost înfiinţată de Eduard Wachmann în urmă cu un secol şi jumătate, cu două decenii înainte de inaugurarea somptuosului palat al Ateneului Român.

acum 6 zile · comentarii (0)

Guvernul Ungariei şi-a mobilizat resursele diplomatice pentru a ataca România, interpretând distorsionat, laolaltă cu protipendada UDMR, declaraţia premierului român faţă de arborarea steagului secuiesc pe instituţiile publice ale statului român. Reacţia guvernului maghiar este exagerată şi este o interferenţă în problemele interne ale României.

acum 6 zile · comentarii (190)

Cred că în acest an, mai mult ca oricând, ar trebui să ne uităm la ce au însemnat cei 100 de ani de Românie modernă şi să învăţăm din ceea ce istoria se încăpăţânează să ne arate că trebuie să schimbăm. Sper să folosim oportunitatea Centenarului pentru a realiza cât de mult ne-a lipsit un proiect de dezvoltare solidă a ţării şi mai ales cât de tare ne-a plăcut să fim guvernaţi de tot felul de politicieni de mâna a doua.

acum 6 zile · comentarii (11)

„Pe măsură ce drepturile pacienţilor cresc, în aceeaşi măsură libertatea de acţiune a medicului este restrânsă. Pacientul are dreptul de a-şi alege şi medicul şi opţiunea terapeutică. Pacientul are acces la ghidurile de bună practică, pacientul are Legea drepturilor pacientului nr.46/2003, inclusiv accesul la justiţie pentru a-şi rezolva nemulţumirile.“

acum 6 zile · comentarii (16)

Dezolant tabloul oferit de scena politică românească zilele acestea. România nu este Belgia, să stea 18 luni fără guvern, sau Germania, sau Italia. Un exemplu. Dacă „ţopăielile” fiscal-bugetare nu dau rezultatul scontat, este necesară intervenţia rapidă a guvernului pentru a corecta ce este de corectat.

acum 6 zile · comentarii (33)

Am publicat ieri pe siteul contributors.ro un comentariu intitulat Comparaţii. Pornind de la iminenţa apropierii centenarului naşterii lui Nicolae Ceauşescu, revelam similarităţi între politica de cadre din vremea partidului unic şi felul în care PSD a desemnat în funcţii câţiva dintre înalţii demnitari de azi ai României.

acum 6 zile · comentarii (8)

Celebrul regizor austriac Michael Haneke încearcă să atace indirect, în noul său film „Happy End“, problema refugiaţilor africani care invadează Europa şi a indiferenţei noastre faţă de soarta acestora, dar – deşi filmul are forţă artistică şi distribuie actori formidabili – e departe de capodoperele care l-au consacrat.

acum 6 zile · comentarii (1)

Exact în 8 ianuarie, o dată cu o semnificaţie aparte în istoria lumii, politicienii maghiari au lansat o declaraţie comună în care cer autonomie regională, administrativă şi culturală pentru ungurii din România. Pe fondul lipsei unui program coerent al Centenarului din partea autorităţilor române, liderii maghiari au preluat iniţiativa şi vor să fie vioara întâi în aniversarea Unirii Transilvaniei cu România.

acum 7 zile · comentarii (153)
Postari Recente