Criminalul bisericos. A furat o carte de rugăciuni de la vecinii săi bătrâni, dar a făcut măcel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Argeș a atacat cu levierul doi vârstnici și a furat din locuința lor o carte de rugăciuni în care cuplul își țineau economiile. Agresorul a creat o diversiune în încercarea sa de a nu ajunge după gratii.

A omorât o persoană pentru 250 de lei Foto: Arhivă Adevărul
A omorât o persoană pentru 250 de lei Foto: Arhivă Adevărul

În seara zilei de 8 februarie 2024, un individ, în vârstă de 33 de ani, din comuna Negrași (Argeș) a intrat în gospodăria unor vecini în vârstă, pentru a fura bunuri.

Crimă pentru 250 de lei

La intrarea în casă, bărbatul a dat peste o femeie, în vârstă de 78 de ani, pe care a fost lovită, fără milă, cu levierul în zona capului, căzând la pământ. După ce și-a revenit, bătrâna a mers în locuință unde l-a găsit căzut pe soțul său, în vârstă de 72 de ani, care prezenta leziuni grave la nivelul capului. În locuință totul era răvășit și lipsea o carte bisericească în care se aflau 250 de lei.

Femeia a sunat la 112 și cei doi bătrâni au fost transportați de urgență la Spitalul Județean Argeș. Din păcate, bărbatul a murit două săptămâni mai târziu, pe 22 februarie, la spital.

Polițiștii au deschis un dosar penal. Oamenii legii au mai constatat că, în aceeași seară, s-a mai produs un furt într-o locuință vecină, de unde lipseau un televizor și o drujbă cu acumulator. În casa vecină s-a găsit și un levier metalic, despre care s-a bănuit că este obiectul folosit la agresiune.

Agresorul a încercat să arunce vina pe cumnatul său

Toate indiciile au dus către un bărbat, de 33 de ani, tot din Negrași. Audiat în calitate de supect, individul a precizat polițiștilor că în seara cu pricina ar fi mers, împreună cu cumnatul său, la locuința vârstnicilor cu intenția de a sustrage bunuri.

Pentru a-i convinge pe polițiști că spune adevărul, a pregătit un scenariu demn de film. Le-a arătat polițiștilor două fesuri care ar fi fost tăiate pentru a putea fi folosite drept cagule, indicând chiar și foarfeca folosită.

De asemenea, a precizat că al său cumnat a folosit mănuși în timpul agresiunii bătrânilor. A arătat și o mănușă care ar fi fost lăsată la locuința sa de cumnat, perechea ei fiind aruncată în foc pentru că prezenta sânge pe ea.

Conform rechizitoriului procurorilor, bărbatul le-a spus polițiștilor că i-a reproșat cumnatului că „scopul lor este acela de a sustrage bunuri, nu de a omorî pe cineva”. 

Povestea creată de inculpat nu a ținut. În momentul săvârșirii faptelor, cumnatul său a fost acasă, având domiciliul într-o comună din Teleorman, aflată la peste 100 de kilometri distanță. De altfel, bărbatul a și plecat dis-de-dimineață la muncă.

S-a constatat că între cei doi exista o stare conflictuală, motiv pentru care inculpatul a încercat să arunce vina pe cumnat.

Bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și tentativă la omor calificat. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș pe 26 martie 2024.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite