S-au născut primii gemeni la maternitatea primului spital de stat ridicat de la zero după Revoluție FOTO

0
Publicat:

A fost înregistrată încă o premieră la primul spital de stat ridicat de la zero după decembrie 1989. La secția de maternitate a Spitalului Orășenesc Mioveni, din județul Argeș, s-a născut prima pereche de gemeni. Părinții au ales acest spital deși nu au domiciliul în localitate.

La maternitatea spitalului au venit pe lume prima pereche de gemeni Foto: Primăria Mioveni
La maternitatea spitalului au venit pe lume prima pereche de gemeni Foto: Primăria Mioveni

Pe 23 aprilie au venit pe lume primii gemeni la maternitatea din Mioveni, la peste patru ani de când a fost dată în folosință. Două fetițe superbe, Olivia (2810 grame) și Rebeca (2640 grame) au văzut lumina zilei după o operație de cezariană.

Echipa de medici și specialisti din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, care au adus pe lume prima pereche de gemeni la maternitatea nostră, au supravegheat cu atenție sarcina și starea de sănătate a mamei, intervenția medicală decurgând fără probleme”, informează Primăria Mioveni.

Operația a fost condusă de dr. Andreea Hodorog și dr. Sorin Liviu Pletea, specialisti în obstretică-ginecologie, alături de echipa medicală reprezentată de dr. neonatolog Mariana Pîrvan, medicii ATI-iști Mihai Tudor și Adrian Ciocănea, precum si alți asistenți medicali de specialitate din blocul operator și neonatologie.

Părinții micuțelor sunt din Argeș, dar nu au domiciliul în orașul Mioveni. Au ales această maternitate datorită condițiilor foarte bune pe care le oferă. Luni, 29 aprilie, urmează să fie externate mama și cele două minuni ale sale.

Deschis în septembrie 2019, Spitalul Orășenesc Mioveni, este la ora actuală unul dintre cele mai moderne din țară. La scurt timp de la inaugurare, pe 6 decembrie 2019, se năștea și primul copil în maternitatea noului spital.

Spitalul Mioveni a fost conceput să reziste la cutremure de 9,4 grade pe scara Richter. De asemenea, are un adăpost antiatomic de 225 metri pătrați, ce poate găzdui 100 de persoane. Fiecare secţie din spital are sistem de ventilaţie propriu cu aport de aer proaspăt, care filtrează aerul la o puritate de 99,99% datorită sistemului avansat HEPA.

De asemenea, 25% din necesarul de energie este produsă eco, prin panourile montate pe acoperiș la ultimul etaj. Clădirea poate funcționa independent timp de 48 de ore cu energie electrică și apă, din resurse proprii, în caz de calamitate.

Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite