Un mare producător de piese auto deschide încă o fabrică în România, cu sute de locuri de muncă. „Avem mai puțini asistați social acum“

0
Publicat:

Compania multinațională turco-spaniolă Beyçelik Gestamp deschide în acest an o nouă fabrică în România, vizavi de actuala fabrică pe care o are în comuna Dârmănești (Argeș), la 20 de kilometri de Pitești.

Noua fabrică din comuna argeșeană Dârmănești se deschide în acest an FOTO Google Maps
Noua fabrică din comuna argeșeană Dârmănești se deschide în acest an FOTO Google Maps

Lucrările la noua fabrică sunt aproape de finalizare, urmând a fi angajați aproximativ 200 de oameni. Noua fabrică va avea 22.000 de metri pătrați și va produce componente auto pentru Dacia și Ford Otosan. La ora actuală, fabrica deja existentă are 800 de angajați. Și grație numeroaselor angajări, numărul asistaților social s-a redus mult.

„Viitoarea fabrică ce va fi deschisă în acest an la Dârmănești este o investiție foarte bună și importantă pentru comunitate. Legat de impozite, este vorba de un milion de lei anual, la care se adaugă impozitele pe salarii. Cei de la Beyçelik Gestamp au primit acum câțiva ani ofertă din Bulgaria pentru a deschide o nouă fabrică, bulgarii punându-le la dispoziție și concesionarea gratuită pentru câteva zeci de ani a terenului. Însă directorul de aici al fabricii i-a refuzat pentru că a dorit să se extindă la Dârmănești”, spune Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești (Argeș).

Acesta mai spune că la actuala fabrică de la Dărmănești, ce funcționează de câțiva ani, au fost angajați foarte mulți dintre beneficiarii de ajutoare sociale.

„La actuala fabrică de la Dârmănești au fost angajați 260 dintre cei 290 de beneficiari de ajutoare sociale, ceea ce este un alt mare beneficiu pentru comunitate. Iar salariul lunar mediu net este de aproximativ 2.500 lei, ceea ce este foarte bine”, adaugă Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești.

Conform datelor de la Ministerul Finanțelor, fabrica din Dârmănești a avut în 2022 o cifră de afaceri netă de 408 milioane lei și un profit net de 8,1 milioane lei.

De când grupul Beycelik Gestamp a cumpărat fabrica din Dârmănești, din județul Argeș, s-a înregistrat o creștere a spațiilor de producție și logistică, de la 5.000 de metri pătrați la 25.000 de metri pătrați.

„Am crescut de asemenea cifra de afaceri a companiei, cât și numărul angajaților. Ca o concluzie, activitatea noastră din România a evoluat într-un mod foarte pozitiv”, precizează reprezentanții companiei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite