Ungaria aduce autostrada M4 la graniţa cu România. Ce se întâmplă cu Autostrada Transilvaniei

Ungaria aduce autostrada M4 la graniţa cu România. Ce se întâmplă cu Autostrada Transilvaniei

Au demarat lucrările de construcţie la tronsonul de capăt al autostrăzii M4, Berettyóujfalu –Nagykereki, tronson ce va ajunge în doi ani la graniţa româno-ungară şi care ar urma să facă legătura cu autostrada Transilvania. La graniţa cu România,autostrada M4 se va opri. Autostrada Transilvaniei, ce măsoară 548 de kilometri, este realizată, în mare parte, doar pe hârtie.

VIDEO Ce planuri are ministrul Sănătăţii pentru absolvenţii de Medicină: „Voi organiza o sesiune naţională de ocupare de posturi“

VIDEO Ce planuri are ministrul Sănătăţii pentru absolvenţii de Medicină: „Voi organiza o sesiune naţională de ocupare de posturi“

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat luni, 10 iulie, la festivitatea de sfârşit de an la UMF Oradea, că va organiza o sesiune de ocupare de posturi pentru spitalele din România. Acesta a mai declarat că intenţionează să modifice organizarea rezidenţiatului după ce-i va consulta pe profesorii universitari din ţară.

S-a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea primului muzeu Art Nouveau din România. Ce valoare are

S-a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea primului muzeu Art Nouveau din România. Ce valoare are

În această toamnă va începe reabilitarea Casei Darvas - La Roche, primul muzeu Art Nouveau din România. Contractul de finanţare a fost semnat, la Primăria Oradea, de către primarul Ilie Bolojan şi directorul executiv al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Sanda Cătană. Valoarea totală a proiectului este de 2,2 milioane euro, finanţarea fiind asigurată prin POR 2014-2020, axa prioritară 5, cofinanţarea de la bugetul local fiind de 2%.

Scriam într-un comentariu publicat în urmă cu vreo zece zile că PNL a avut nenorocul de a-şi fi desfăşurat cel mai recent congres în zilele în care presa, analiştii, observatorii şi acei cetăţeni ai României care încă mai sunt atenţi la desfăşurările de pe scena politică erau mult mai intens preocupaţi de ceea ce se întâmplă la Palatul Victoria.

acum 26 zile · comentarii (15)

Datorez scuze PSD-ului, chiar şi în varianta în care acest partid de clăcaşi ai prostiei va fi desfiinţat, legal sau ilegal. În primul rînd, pentru că PSD nu e unic. Stelar în materie de bezna cugetării, PSD e doar lider de herghelie. Atîtea alte partide şi atîţia alţi oameni politici trudesc, după puterile lor de gloabe deficitare, să se ţină după armăsarul din frunte.

acum 26 zile · comentarii (30)

Mai există loc în atenţia publicului? Subiectul consumatorilor de droguri care ajung în puşcării în una din puţinele ţări europene care mai pedepseşte cu închisoarea posesia pentru consumul propriu are vreo şansă să mai însemne ceva pentru societatea românească? Dorim să facem ceva pentru aceşti oameni sau aşteptăm o nouă Coaliţie care să strângă milioane de semnături pentru înăsprirea pedepselor şi arderea lor pe rug?

acum 26 zile · comentarii (15)

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a ţinut un discurs legendar la Festivalul de la Glastonbury, care în 2017 i-a avut cap de afiş pe Radiohead, Foo Fighters şi Ed Sheeran. Corbyn, care se situează în aripa de stânga a Partidului Laburist, i-a trimis preşedintelui SUA un mesaj simplu şi categoric: „construieşte poduri, nu ziduri!”.

acum 26 zile · comentarii (18)

Noul guvern va avea o sarcină mai importantă decât oricând - să confirme traiectoria pozitivă a economiei româneşti, să aibă curajul de a ieşi din dogmatism şi stereotipie pentru a atrage resurse noi şi pentru a include sectoare economice şi segmente de teritoriu şi de populaţie în circuitul modernităţii. Şi, nu în ultimul rând, să extragă dividendele de prosperitate, influenţă şi reputaţie din relevanţa noastră strategică.

acum 26 zile · comentarii (11)

Pe 19 iunie, cu câteva zile înainte să înceapă lucrările Consiliului European pe agenda căruia se ştia că urmau să figureze problemele apărării comune, ale asigurării securităţii interne şi ale luptei împotriva migraţiei ilegale, avea loc, la Praga, o reuniune extrem de importantă a ţărilor membre CEDC, organizaţie care grupează Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Slovenia şi Croaţia (plus Polonia cu statut de observator).

acum 27 zile · comentarii (49)

Preşedintele CCR şi-a arogat, printr-o hotărâre publicată vineri seara în Monitorul Oficial, un drept pe care nu i-l dă nici legea, nici Constituţia: dreptul de a cenzura opiniile dizidente ale celorlalţi judecători. Ca să realizăm la adevărata dimensiune infamia, trebuie să înţelegem resorturile care au condus la ea. Nu e uşor, dar altfel rămânem într-o confuzie de care profită cei care par să fi luat în stăpânire privată Curtea Constituţională.

acum 27 zile · comentarii (150)

Şi-a dedicat întreaga viaţa educării copiilor orfani şi luptei pentru păstrarea şcolii româneşti din Transnistria, sub presiunea constantă a autorităţilor de la Tiraspol, care de 25 ani duc o luptă crâncenă pentru închiderea celor 8 şcoli cu predare în limba română din Transnistria.

acum 28 zile · comentarii (4)

Francezii i-au dat toate cheile împărăţiei lui Emmanuel Macron, tînărul lor preşedinte. Acest excepţional capital politic naţional îi sporeşte lui Macron forţa de lider european. Iar Franţa atacă sever directiva referitoare la muncitorii detaşaţi. 30.000 de români lucrează în Franţa ca muncitori temporari.

acum 28 zile · comentarii (34)
Postari Recente