O femeie a cerut anularea unei amenzi, dar a rămas cu ea pe motiv că a înjurat „Nu poate asigura instanța că a înțeles”

0
Publicat:

Judecătoria Oradea a refuzat să anuleze o amendă încasată de o femeie prinsă că a aruncat deşeuri pe domeniul public după ce, verificând procesul-verbal de sancţionare, a constatat că, în loc să se apere în faţa poliţiştilor locali, ea a înjurat.

O orădeancă a primit o lecţie de bună purtare de la judecători. Foto: arhiva
O orădeancă a primit o lecţie de bună purtare de la judecători. Foto: arhiva

Au prins-o, ea s-a supărat

Incidentul s-a petrecut toamna trecută, pe 30 octombrie 2023, când femeia a fost surprinsă de camerele de supraveghere abandonând deşeuri de carton lângă un ţarc cu pubele situat în preajma Spitalului Clinic Judeţean.

Găsită de poliţiştii locali şi pusă în faţa înregistrării, femeia şi-a pierdut cumpătul, lansând un potop de înjurături la adresa Primăriei Oradea şi a poliţiştilor locali, după care a plecat, refuzând de-a dreptul să semneze procesul-verbal de constatare prin care încasase o amendă de 1.000 lei.

În schimb, ea a achitat-o urgent, ca să beneficieze de reducerea la jumătate din minim a amenzii, iar apoi a contestat sancţiunea la Judecătoria Oradea, cerând să se anuleze sancţiunea ori să i se schimbe cu avertisment şi să i se restituie banii daţi.

Bună de lată

Însă instanţa nu a fost de acord. Urmărind înregistrarea video depusă de Poliţia Locală Oradea, judecătorul a văzut cum femeia, găsind închisă uşa ţarcului cu pubele, a lăsat deşeurile pe jos, iar apoi a plecat, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

În plus, verificând procesul-verbal de constatare, instanţa a observat şi menţiunea poliţistului local, care a notat şi înjurăturile încasate de la „contravenientă”. Ca atare, magistratul a decis că femeia merita o lecţie.

Instanţa va ţine seama că petenta, în loc să adopte o atitudine respectuoasă faţă de agentul constatator, când i s-a adus la cunoştinţă că săvârşirea faptei contravenţionale a fost constatată şi înregistrată, a adus injurii Primăriei Municipiului”, se arată în hotărârea Judecătoriei Oradea.

În opinia judecătorului, prin atitudinea sa, este evident că femeia nu îşi recunoaşte vinovăţia, nu regretă săvârşirea faptei, „nu poate asigura instanţa că a înţeles pericolul social al faptei săvârşite şi că, pe viitor, nu le va mai săvârşi”, mai scrie în soluţia prin care orădeanca a rămas cu amenda.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite