Actor orădean condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol: „Dosarul este o porcărie! A fost un act consimţit”

0
Publicat:

Judecătoria Oradea l-a condamnat la 6 ani de închisoare pe un actor al Teatrului Regina Maria din Oradea, acuzat că şi-a violat o colegă. Actorul, Andrian Locovei, pretinde, însă, că „a fost un act consimţit", iar procesul este „o porcărie".

Actorul Andrian Locovei neagă acuzaţiile şi se pretinde victima unei răzbunări. Foto: Bihoreanul
Actorul Andrian Locovei neagă acuzaţiile şi se pretinde victima unei răzbunări. Foto: Bihoreanul

Actorul Andrian Locovei de la Teatrul Regina Maria a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea în iulie 2022, după ce victima a reclamat la 112 faptul că a molestat-o. În urma sesizării, actorul a şi fost reţinut, în data de 3 iulie, pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a se apropia de locuinţa victimei sale. 

Din cercetările efectuate de procurori, în noaptea incidentului, femeia a organizat o petrecere cu mai mulţi prieteni şi colegi, între care s-a numărat şi Locovei. Cum a doua zi urma să participe la o audiţie şi se simţea ameţită de la băutură, ea s-a retras mai devreme, lăsându-şi invitaţii să petreacă în continuare.

Locovei a aşteptat până când majoritatea petrecăreţilor au plecat. Apoi, a pretins în faţa celor rămaşi că merge să-şi ia rămas bun, însă a intrat în dormitorul femeii şi ar fi violat-o.

A fost „consimţit"

Andrian Locovei a negat acuzaţiile, însă procurorii au decis că există suficiente dovezi care să susţină acuzaţia, motiv pentru care l-au trimis în faţa instanţei, iar luni, Judecătoria Oradea a confirmat poziţia anchetatorilor, în urma unui proces desfăşurat în ședință secretă.

Actorul a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare şi, de asemenea, a fost obligat să-i plătească victimei sale daune morale de 50.000 lei.

Hotărârea judecătorească nu este definitivă. De altfel, Locovei susţine că a şi atacat-o, iar procesul se va relua la Curtea de Apel Oradea. 

Interpelat pe marginea acuzaţiilor şi a verdictului pronunţat de instanţă, actorul susţine că dosarul este „o porcărie, construit cu tertipuri, psihologi şi fără vreo dovadă că a fost un act sexual forţat". De fapt, „actul sexual a fost consimţit, totul a fost consimţit”, spune el.

„Voi face public tot dosarul, la final, ca să arăt toate măgăriile care s-au întâmplat. Sunt obligat să demonstrez opiniei publice, familiei, colegilor, că totul e o minciună. Nu am de ce să mă ascund”, declară Andrian Locovei. 

Andrian Locovei, 45 ani, este actor în cadrul Trupei Iosif Vulcan din Teatrul Regina Maria, unde, de-a lungul carierei, a jucat în zeci de piese, iar în perioada 2018-2020 a deţinut şi funcţia de director artistic al instituției.

Locovei a fost unul dintre actorii teatrului orădean care au jucat în pelicula „Morgen”, regizată de Marian Crișan, care a câştigat numeroase premii internaţionale. Actorul are roluri în producții ale Teatrului Regina Maria, cum ar fi „Revizorul”, „Tartuffe” și „Opera de trei parale”.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite