Actor orădean condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol: „Dosarul este o porcărie! A fost un act consimţit”

0
Publicat:

Judecătoria Oradea l-a condamnat la 6 ani de închisoare pe un actor al Teatrului Regina Maria din Oradea, acuzat că şi-a violat o colegă. Actorul, Andrian Locovei, pretinde, însă, că „a fost un act consimţit", iar procesul este „o porcărie".

Actorul Andrian Locovei neagă acuzaţiile şi se pretinde victima unei răzbunări. Foto: Bihoreanul
Actorul Andrian Locovei neagă acuzaţiile şi se pretinde victima unei răzbunări. Foto: Bihoreanul

Actorul Andrian Locovei de la Teatrul Regina Maria a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea în iulie 2022, după ce victima a reclamat la 112 faptul că a molestat-o. În urma sesizării, actorul a şi fost reţinut, în data de 3 iulie, pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a se apropia de locuinţa victimei sale. 

Din cercetările efectuate de procurori, în noaptea incidentului, femeia a organizat o petrecere cu mai mulţi prieteni şi colegi, între care s-a numărat şi Locovei. Cum a doua zi urma să participe la o audiţie şi se simţea ameţită de la băutură, ea s-a retras mai devreme, lăsându-şi invitaţii să petreacă în continuare.

Locovei a aşteptat până când majoritatea petrecăreţilor au plecat. Apoi, a pretins în faţa celor rămaşi că merge să-şi ia rămas bun, însă a intrat în dormitorul femeii şi ar fi violat-o.

A fost „consimţit"

Andrian Locovei a negat acuzaţiile, însă procurorii au decis că există suficiente dovezi care să susţină acuzaţia, motiv pentru care l-au trimis în faţa instanţei, iar luni, Judecătoria Oradea a confirmat poziţia anchetatorilor, în urma unui proces desfăşurat în ședință secretă.

Actorul a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare şi, de asemenea, a fost obligat să-i plătească victimei sale daune morale de 50.000 lei.

Hotărârea judecătorească nu este definitivă. De altfel, Locovei susţine că a şi atacat-o, iar procesul se va relua la Curtea de Apel Oradea. 

Interpelat pe marginea acuzaţiilor şi a verdictului pronunţat de instanţă, actorul susţine că dosarul este „o porcărie, construit cu tertipuri, psihologi şi fără vreo dovadă că a fost un act sexual forţat". De fapt, „actul sexual a fost consimţit, totul a fost consimţit”, spune el.

„Voi face public tot dosarul, la final, ca să arăt toate măgăriile care s-au întâmplat. Sunt obligat să demonstrez opiniei publice, familiei, colegilor, că totul e o minciună. Nu am de ce să mă ascund”, declară Andrian Locovei. 

Andrian Locovei, 45 ani, este actor în cadrul Trupei Iosif Vulcan din Teatrul Regina Maria, unde, de-a lungul carierei, a jucat în zeci de piese, iar în perioada 2018-2020 a deţinut şi funcţia de director artistic al instituției.

Locovei a fost unul dintre actorii teatrului orădean care au jucat în pelicula „Morgen”, regizată de Marian Crișan, care a câştigat numeroase premii internaţionale. Actorul are roluri în producții ale Teatrului Regina Maria, cum ar fi „Revizorul”, „Tartuffe” și „Opera de trei parale”.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite