Huligan condamnat să plătească 11.000 de euro pentru că a distrus toalete publice. Ce alte pedepse a mai primit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent din Oradea, acuzat că, împreună cu alţi trei copii, a vandalizat două toalete publice, va fi supravegheat timp de patru luni de către consilierii de probaţiune și a fost obligat să urmeze un curs de formare profesională şi să plătească reparaţiile toaletelor, în sumă de 11.000 euro.

Primăria Oradea a plătit peste 11.000 euro pentru repararea celor două toalete publice.
Primăria Oradea a plătit peste 11.000 euro pentru repararea celor două toalete publice.

Decizia a fost luată de către judecători, la solicitarea municipalităţii, care a decis să reclame toate distrugerile de bunuri din patrimoniul oraşului, în contextul creşterii numărului de acte de vandalism.

Mici şi răi

Cele două toalete publice sunt automate şi au costat peste 50.000 euro, fiecare, fiind montate în toamna anului 2022 într-un parc din Oradea. La doar câteva săptămâni după instalare, acestea au fost vandalizate de patru adolescenţi, de 11,12, 13 şi 15 ani.

Cel mai mare dintre aceştia, singurul în măsură să răspundă penal pentru faptele sale, având în vedere vârsta, a fost trimis în judecată la sfârşitul anului 2022 şi condamnat la „măsura educativă a supravegherii pe o durată de patru luni", plus obligaţia de a urma un curs de pregătire şcolară sau formare profesională dar şi la plata reparaţiilor, în sumă de 10.793 euro plus TVA.

Tot mai multe

Decizia urmăririi vandalilor a fost luată din cauza creşterii numărului de distrugeri provocate bunurilor oraşului.

Oradea se confruntă cu un val de acte de vandalism ce vizează clădiri, construcţii utilitare şi decorative, facilităţi de agrement şi sport din parcuri şi spaţii verzi", spune primarul municipiului, Florin Birta.

Doar în anul care a trecut, în oraş au fost distruse 58 de obiecte de mobilier urban, de la echipamente de joacă, la facilităţi de agrement şi sport.

Valoarea pagubelor provocate de vandali a crescut de la 63.800 lei în 2022 la aproape 94.000 lei în 2023.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite