Copil de 6 ani, băgat în comă. O poartă de fotbal a căzut peste el, într-un sat din Bihor

0
Publicat:

Un copil în vârstă de 6 ani din localitatea Ciumeghiu din Bihor a ajuns la spital, sâmbătă seara, 6 aprilie 2024, pentru că o poartă metalică de pe un teren de fotbal a căzut peste el. Băiatul a suferit un traumatism cranian sever şi este în comă.

O poartă de fotbal a căzut peste un copil de 6 ani. Foto: arhiva
O poartă de fotbal a căzut peste un copil de 6 ani. Foto: arhiva

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, 7 aprilie 2024, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cumplitul incident s-a produs sâmbătă seara, 6 aprilie 2024, în jurul orei 19.30, în localitatea Ciumeghiu din Bihor şi a fost semnalat printr-un apel la numărul de urgenţă 112. 

Se jucau

Cazul a fost preluat imediat de Secţia 9 de Poliție Rurală Cefa. Un echipaj a şi ajuns, în scurt timp, la faţa locului, iar din cercetările făcute s-a stabilit că accidentul s-a produs în timp ce băieţelul se juca împreună cu un prieten, un băiat de 8 ani, în apropierea porţii. 

„Respectiva poartă de fotbal, metalică, s-ar fi desprins și ar fi căzut peste minorul de 6 ani“, se spune în informarea transmisă. 

Copilul rănit a fost transportat la Spitalul Județean din Oradea, unde a şi fost dus în sala de operaţie, având leziuni grave la nivelul capului, membrelor şi toracelui, în prezent fiind în comă, pe secția de Terapie Intensivă.

În anchetă

„A avut un traumatism cranian sever și alte leziuni la nivelul corpului. Era în comă, a avut nevoie de asistarea respiratorie”, spune dr. Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD Bihor.

Între timp, în caz a fost declanşate cercetări pentru vătămare corporală din culpă, poliţiştii urmând să stabilească în proprietatea cui se află respectiva poartă şi cine ar fi trebuit să o ancoreze, pentru a preveni astfel de tragedii. 

Cercetările în caz sunt continuate la Secţia 9 de Poliție Rurală Cefa sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. 

Justiţie lentă

Un accident similar petrecut în comuna Dobreşti, judeţul Bihor, s-a terminat cu o tragedie, în 2019. Larisa Ivan, o fetiță de doar 7 ani, a murit după ce poarta metalică din curtea școlii din Crâncești a căzut peste ea. Doi ani mai târziu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş i-a trimis în judecată pe directorul adjunct al școlii, Ioan Milian, administratorul unității de învățământ, Florin Știube, și viceprimarul comunei, Popuș Florin, pentru ucidere din culpă. Procesul se află şi în prezent pe rolul Judecătoriei Beiuș.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite