Fabrica ce produce brânza de Năsal, o delicatesă asemănătoare brânzeturilor franţuzeşti, se redeschide pe 26 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caşul Năsal este o delicatesă specifică Clujului FOTO: Adevărul
Caşul Năsal este o delicatesă specifică Clujului FOTO: Adevărul

Fabrica de brânzeturi din comuna clujeană Ţaga, unde se produce celebra bânză de Năsal, se redeschide pe 26 noiembrie ca urmarea a încheierii procedurilor de reautorizare pentru reluarea producţiei.

AgroTransilvania Cluster şi FrieslandCampina România anunţă încheierea procedurilor de reautorizare şi reabilitare a fabricii de brânzeturi de la Ţaga (Cluj), în vederea reluării producţiei. Redeschiderea fabricii a fost posibilă ca urmare a unui acord semnat pe 29 august, anul acesta, dintre FrieslandCampina România şi Fabrica de Brânzeturi Transilvania.

Fabrica de Brânzeturi Transilvania a fost înfiinţată de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Someş Arieş. AgroTransilvania Cluster este o structură alcătuită din agenţi economici, entităţi de cercetare, instituţii şi catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvănean.
Cooperativa Agricolă Someş Arieş este formată din peste 50 de ferme, care cresc împreună peste 2.000 de vaci de lapte. Iniţiativa de a reuni în aceeaşi structură actori importanţi din sectorul agroindustrial clujean şi transilvanean îi aparţine Consiliului Judeţean Cluj.

Acordul din 29 august prevede producţia Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar şi a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de brânză şi grota de la Ţaga, precum şi brandul Năsal,au fost cedate temporar spre exploatare Fabricii de Brânzeturi Transilvania.

„Redeschiderea fabricii prin această soluţie inovatoare de business reprezintă răspunsul companiei noastre la mesajele consumatorilor şi ale membrilor comunităţii locale, care şi-au dorit să consume, în continuare, Brânza de Năsal”, a declarat Cornel Cărămizaru, director de vânzări FrieslandCampina România, într-un comunicat.

„Exploatarea potenţialului unic al grotei şi valorificarea lanţului de valoare existent în cadrul AgroTransilvania Cluster, au stat la baza acestei colaborări. Am iniţiat acest demers pentru a susţine valorificarea laptelui prin produse de calitate superioară destinate în special pieţei locale. Proiectul este parte al unei strategii mai ample de sprijinire a sectorului agroindustrial transilvanean“, spune, în acelaşi comunicat, Felix Arion, directorul general al AgroTransilvania Cluster.

Fabrica de brânză din comuna Ţaga este deţinută de compania FrieslandCampina România şi s-a închis în  iunie 2013. Se va redeschide pe 26 noiembrie.

Mai puteţi citi:

„Camembertul românesc“ revine. Fabrica de brânză din comuna Ţaga a FrieslandCampina îşi reia activitatea

UPDATE Se închide fabrica de brânză de la Ţaga. Brânza de Năsal, o delicatesă asemănătoare specialităţilor franţuzeşti, nu se va mai produce la Cluj

Povestea camembertului românesc

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite