„Din culisele cinematografiei“. Când mahalaua devine personaj de film: „L-am bătut pe Bănică cu frânghia de rufe“

„Din culisele cinematografiei“. Când mahalaua devine personaj de film: „L-am bătut pe Bănică cu frânghia de rufe“

Mircea Mureşan a realizat o adevărată frescă de moravuri în mediul periferiei bucureştene a anilor ‘40, în filmul „Bariera“, care s-a bucurat şi de o distribuţie excepţională, cu Octavian Cotescu, Gheorghe Dinică, Toma Caragiu şi Dan Nuţu în frunte. Atmosfera de la marginea Capitalei, cu lumea ei pestriţă, este redată fidel şi de Francisc Munteanu în „Dincolo de barieră“.

TV

„Vocea României“ se pregăteşte de prima ediţie LIVE. Ce obişnuiesc să facă cei patru antrenori înainte de momentele concurenţilor lor

„Vocea României“ se pregăteşte de prima ediţie LIVE. Ce obişnuiesc să facă cei patru antrenori înainte de momentele concurenţilor lor

Vinerea aceasta încep ediţiile Live la „Vocea României“, unde 16 concurenţi, câte patru din fiecare echipă, se pregătesc să cucerească publicul, dar şi pe antrenorii lor cu momentele pregătite pentru show-ul de la Pro TV. Tudor, Smiley, Lori şi Despot fac ultimele pregătiri şi le dau sfaturi preţioase concurenţilor cu care vor începe galele Live.

Actriţa Rose McGowan, care l-a acuzat pe Weinstein de viol, a fost arestată: „Voi pleda nevinovată“

Actriţa Rose McGowan, care l-a acuzat pe Weinstein de viol, a fost arestată: „Voi pleda nevinovată“

Actriţa şi activista americană Rose McGowan a fost arestată după ce s-a predat poliţiei în apropiere de Washington şi a fost ulterior eliberată pe cauţiune. Vedeta, care este cercetată pentru posesie de droguri, a sugerat recent că mandatul de arestare emis pe numele ei este o încercare de a o reduce la tăcere după ce l-a acuzat de viol pe producătorul american Harvey Weinstein şi a început o campanie pentru a demasca abuzurile de la Hollywood.

TV

ANALIZĂ De ce face audienţe mari spectacolul cu gospodari: stridenţele AneiMaria Prodan şi tradiţionalismul, principalele ingrediente de succes

ANALIZĂ De ce face audienţe mari spectacolul cu gospodari: stridenţele AneiMaria Prodan şi tradiţionalismul, principalele ingrediente de succes

Pro TV a tras cartea câştigătoare în grila de toamnă cu reality show-ul „Gospodar fără pereche“, prezentat de Anamaria Prodan, care scoate audienţe comparabile cu ale serialului de forţă „Las Fierbinţi“. „Adevărul“ a încercat să descifreze cu ajutorul analistului media Iulian Comănescu care sunt atuurile show-ului care i-au ţinut pe români în faţa micilor ecrane.

Zilele acestea avem: „Les Films de Cannes a Bucarest“. În program este şi filmul „Ne liubovi/Loveless“ (Premiul Juriului, Cannes 2017) al unui regizor rus la care ţin mult: Andrei Zviaghinţev. Îmi şopteşte Cristi Mungiu că şi regizorul va fi prezent. Îl putem vedea azi, 18 octombrie, ora 21.00, la cinema Union, în prezenţa regizorului Andrei Zviaghinţev.

luna trecuta · comentarii (6)

Prima jumătate s-a scurs deja rapid, pe nesimţite, cu vreo 20 de filme pe care le-am văzut dintr-o suflare în 4 zile, într-o sală nouă, Quai22, undeva, pe nişte străduţe pustii, ca în visele interpretabile psihanalitic, dar care cred că a fost aleasă anume, nu doar într-o universitate, în curtea unei Capele cruţată de Maica Domnului, în 1944, ci ca să descoperim, din nou, ce dulci,

acum 2 luni · comentarii (0)

La prima vedere, cântăreţii sunt (doar?) nişte oameni frumos îmbrăcaţi (uneori ciudat îmbrăcaţi) care se distrează toată ziua şi au parte de (prea multă) atenţie. „Ce-o fi greu în a cânta pe scenă?“, se întreabă unii. „Ce legătură au Andre şi Şatra Benz şi Voltaj cu antreprenoriatul?“, se miră alţii.

acum 2 luni · comentarii (4)

Fiecare lecţie în viaţă ne este dată în funcţie de ceea ce avem ascuns adânc în noi. Dumnezeu lucrează cu materialul clientului, or, dacă acesta este catifea, o jachetă iese într-un fel, dacă e din tafta, alt fel, dacă e mătase, alt fel, iar dacă este din pânză de sac, într-un cu totul şi cu totul alt fel. Am avut şansa să cunosc de-a lungul timpului, graţie profesiei, oameni şi Oameni, artişti şi Artişti.

acum 3 luni · comentarii (1)

Am scris şi eu o carte, ca tot omu-n ziua de azi. Nu, nu poezie, aici i-am lăsat pe ceilalţi 86%. Au urmat nenumărate cereri în căsătorie, toate de la top-modele cu IQ de peste 270, Sharon Stone ar păli de ruşine, propuneri de întîlniri romantice, dar evident serioase, cafele şi ceaiuri, plimbări pe sub clar de lună, chestii... Şi-am zis să mai scriu; faimă, gagici, bani, zice de tine la radio, ce mai, chiar „se merită”!

acum 3 luni · comentarii (5)

Domnişoară Simona Halep, sunt Florin Grozea, un fan din România. Te rog să mă ignori. Dacă totuşi te-am făcut curioasă, citeşte în continuare. Domnişoară Simona Halep, Ignoră fanii români. Ignoră presa. Ignoră publicul. Ignoră clasamentul WTA. Când destinul te-a ales să fii un om care schimbă istoria, ai doar două şanse: să devii erou sau să mori repede.

acum 3 luni · comentarii (45)

Astăzi (11 august 2017) se deschide cea de-a 23-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF). Înfiinţat de către Obala Art Centar în 1995, când actuala capitală a Bosniei şi Herţegovinei se afla încă sub asediu (între aprilie 1992 şi februarie 1996, oraşul a fost supus celui mai îndelungat asediu din istoria militară modernă), SFF, care s-a concentrat de la început asupra

acum 3 luni · comentarii (0)

Weekend-ul trecut a avut loc a şasea ediţie a festivalului de muzică jazz din Paloznak, Ungaria. Locaţia perfectă pe malul lacului Balaton şi artiştii de renume au făcut ca să mă întorc a doua oară cu zâmbetul pe buze de la acest festival. Este un festival micuţ, intim, cochet, cu mâncare foarte bună şi un vin alb excelent din zona lacului. Muzica este doar un plus care te aduce mai aproape de starea ideală.

acum 3 luni · comentarii (0)
Postari Recente