Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre istoria de 40 de ani a trupei: „Vrem să fim sinceri” VIDEO

0
Publicat:

Membrii trupei rock Bon Jovi fac dezvăluiri despre istoria de 40 de ani a formaţiei într-un nou serial documentar, „Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story", potrivir Reuters.

În cele patru episoade ale sale, documentarul combină materialele de arhivă şi din colecţiile personale cu interviuri recente şi scene din timpul turneului din 2022 al trupei, scrie Agerpres, citând Reuters.

„Vrem să fim sinceri”

Serialul documentează succesul trupei americane în anii 80 şi rapiditatea cu care au trebuit să se adapteze de la concertele în cluburile de pe coasta New Jersey la concerte pe stadioane în diverse locuri din lume.

„N-am făcut documentarul ca să ne hrănim orgoliul. A fost o călătorie grea. Ca în cazul oricărei cariere, mai ales când vorbim de peste 40 de ani, există suişuri şi coborâşuri. Şi vrem să fim sinceri”, a spus liderul trupei, Jon Bon Jovi.

 Mărturisirea a fost făcută la premiera londoneză a documentarului, care a avut loc miercuri seară.

„Facem dezvăluiri despre formaţie, atât individual, cât şi colectiv'', a adăugat clăparul trupei, David Bryan.

Documentarul dezvăluie şi momente mai vulnerabile, inclusiv problemele cu vocea cu care s-a confruntat Jon Bon Jovi din cauza unei afecţiuni care se cheamă atrofierea corzilor vocale.

„El (Jon) se gândea iniţial să facem pur şi simplu o retrospectivă, să trecem în revistă cei 40 de ani. Am remarcat că ceva era în neregulă cu vocea lui. Şi m-am gândit 'E interesant. Să vorbim mai mult despre asta. În cele din urmă s-a transformat într-un serial în patru părţi care documentează, bineînţeles, odiseea de 40 de ani, dar şi traseul pe care l-a parcurs în ultimii doi ani ca să poată reveni pe scenă”, a spus regizorul Gotham Chopra, cunoscut pentru documentare dedicate unor atleţi de elită.

Bon Jovi va lansa în iunie albumul „Forever”. FOTO Facebook Bon Jovi
Bon Jovi va lansa în iunie albumul „Forever”. FOTO Facebook Bon Jovi

Gotham Chopra şi echipa sa au intervievat membrii trupei, printre care şi fostul chitarist Richie Sambora, precum şi manageri şi colaboratori ai acestora de-a lungul anilor şi a revizuit o cantitate enormă de înregistrări.

„Jon este hoarder, după cum am văzut. Colecţionează chestii. Erau tone de arhive media. Tipii ăştia au avut un succes enorm în anii 80, iar odată cu succesul MTV, VH1, s-a strâns foarte mult material”, a spus Chopra.

„A fost minunat să putem vedea asta, a fost uimitor. Iar cantitatea materialelor a fost copleşitoare, iar eu mi-am spus 'De asta suntem obosiţi''', a declarat Bryan.

„Am vrut ca oamenii să-şi amintească de noi într-un anumit fel”

Liderul trupei s-a arătat mulţumit de felul în care a ieşit documentarul.

„Cred că ceea ce laşi în urmă contează. Mereu ne-am mândrit cu ceea ce facem. Şi am vrut ca oamenii să-şi amintească de noi într-un anumit fel şi am muncit pentru acest lucru”, a spus Jon Bon Jovi.

Solistul în vârstă de 62 de ani spune că, după patru decenii, Bon Jovi încă mai are multe de oferit. Cel de-al 16-lea album de studio, „Forever”, va fi lansat în luna iunie.

„Cred că este cel mai bun album pe care l-am făcut în ultimii 20 de ani. 'Pas cu pas. Să ne bucurăm pur şi simplu de prezent, să lansăm albumul şi să încercăm să fim din nou prezenţi pe scenă”, a spus el, adăugând că nu se gândeşte în acest moment la un turneu.

„Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story” va avea premiera pe platforma Disney+ în Regatul Unit şi pe Hulu în Statele Unite pe 26 aprilie.

MuzicăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite