EUROVISION 2013 Cezar Ouatu, despre calificarea în finală: „Am plâns jumătate de oră“

Eurovision 2013: Cezar Ouatu s-a calificat în finală

„Mulţumesc mult. A fost extraordinar!“, au fost cuvintele lui Cezar după ce s-a calificat în finala concursului Eurovision 2013. În aplauze şi strigăte de fericire, în timp ce urca pe scenă la finalul show-ului, reprezentantul României a declarat telefonic pentru „Adevărul“ că e foarte fericit pentru această calificare. Cezar a primit cu lacrimi în ochi anunţul prezentatoarei suedeze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fără emoţii, cu atitudine de învingător, aşa a privit Cezar a doua semifinală Eurovision 2013. Deşi previziunile şi pronosticurile deveneau tot mai sumbre pe măsură ce concursul se apropia, contratenorul român a avut foarte multă încredere în el.

„Nu a avut deloc emoţii, a cântat impecabil. Mai bine ca la repetiţia generală de miercuri, cea vizionată de juriile de specialitate care au votat“, a declarat pentru „Adevărul“  imediat după încheierea semifinalei Dan Manoliou, şeful delegaţiei României. „Nouă, ca echipă, ne-a fost frică, am avut emoţii, pentru că a fost un concurs foarte greu, o semifinală mult mai grea decât prima. Dar nu şi Cezar, el a fost puternic, a cântat impecabil“, a mai spus Dan Manoliu. La conferinţa de presă de după semifinală, Cezar a fost primit cu aplauze de jurnalişti. Despre tine ce putem spune? Eşti diferit, eşti foarte diferit“, a spus moderatoarea.

Deja sunt un învingător, pentru faptul că am ajuns în finală. Am primit foarte multe reacţii de la oameni, fie că au fost pozitive sau negative. Eu îmi doresc doar să nu dezamăgesc publicul. Am plâns jumătate de oră după terminarea concursului“, a mărturisit Cezar.

Întrebat dacă există o persoană specială în viaţa lui căreia ar vrea să-i mulţumească, Cezar a răspuns: „Da, aş vrea să mulţumesc unei persoane speciale chiar dacă nu e aici, ci în cer. Aş vrea să-i mulţumesc tatălui meu, care a murit acum trei ani. Lui îi dedic această victorie“.

Un alt jurnalist l-a întrebat pe Cezar care crede că va fi câştigătorul Eurovision 2013, moment în care contratenorul a arătat spre el însuşi. Imediat, însă, a „rectificat“. „Nu cred că anul acesta e un câştigător clar. Dar am câţiva concurenţi preferaţi: Georgia, Ucraina, Malta, Norvegia“, a încheiat Cezar, nu înainte de a le cânta ceva celor prezenţi, la rugămintea moderatoarei.Citeşte toate materialele despre EUROVISION 2013 

SONDAJ Cine credeţi că va câştiga finala Eurovision 2013?

Cea de-a 58-a ediţie a concursului Eurovision îşi va desemna câştigătorul în finala din 16 mai. 26 de state europene, printre care şi România, reprezentată de Cezar Ouatu, aspiră la marele premiu. Adevarul.ro vă prezintă lista finaliştilor. Cine credeţi că va câştiga?

VIDEO Transmisie anulată în Turcia şi parodie după sărutul lesbian de la finalul reprezentaţiei Finlandei de la Eurovision

Reprezentaţia Finlandei a convins publicul şi a primit un loc în marea finală de sâmbătă a concursului Eurovision 2013. Dar spectacolul pus în scenă de Krista Siegrieds a reuşit să genereze şi controverse, după ce solista a sărutat o altă femeie pe scenă, la finalul reprezentaţiei.

Paula Seling: „În ciuda problemelor cu casca, Cezar a fost impecabil, momentul memorabil!”

„S-a vorbit mult despre momentul României la Eurovision. Peste tot. E normal. Punerea în scenă a fost un risc pe care echipa Romaniei şi l-a asumat şi a avut dreptate. România este în finală, învinge ţări pe care mulţi le vedeau finaliste”, scrie Paula Seling despre reprezentaţia lui Cezar Ouatu din a doua semifinala Eurovision, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Angela Gheorghiu, despre Cezar Ouatu: „Sunt fericită că te-am descoperit”

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, soprana Angela Gheorghiu spune că "adevărata faţă a lui Cezar Ouatu se va arăta în viitor", dincolo de competiţia de la Eurovision, care este un concurs pop şi are un "show specific". Soprana reafirmă că "suntem cu toţii foarte mândri", de calificarea lui Cezar Ouatu în finala de la Eurovision.

Cezar intră în finala Eurovision 2013 de pe poziţia a 14-a. Locul nu îl avantajează pe artistul român

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, va intra în finala din 16 mai de pe poziţia a 14 din 26 de ţări participante. Aflat la jumătatea concursului, contratenorul român ar putea fi uşor dezavantajat, deoarece publicul reţine mai bine piesele de la început şi de la final.

VIDEO Eurovision 2013: ascultă cele 26 de melodii finaliste la concursul de la Malmo

România s-a calificat, joi seară, în finala concursului Eurovision, mulţumită contratenorului Cezar Ouatu. Printre artiştii care s-au calificat în ultima etapă a Eurovision 2013 se mai numără şi ByeAlex, din Ungaria şi Krista Siegfrids, din Finlanda.

Eurovision 2013 Cezar Ouatu, despre calificarea în finală: „Am plâns jumătate de oră“

„Mulţumesc mult. A fost extraordinar!“, au fost cuvintele lui Cezar după ce s-a calificat în finala concursului Eurovision 2013. În aplauze şi strigăte de fericire, în timp ce urca pe scenă la finalul show-ului, reprezentantul României a declarat telefonic pentru „Adevărul“ că e foarte fericit pentru această calificare. Cezar a primit cu lacrimi în ochi anunţul prezentatoarei suedeze.

VIDEO Eurovision 2013: Cezar Ouatu s-a calificat în finală

Aşa cum a prezis încă de la plecarea din ţară, Cezar the Voice s-a calificat în finala Eurovision 2013 ce va avea loc pe 18 mai la Malmo în Suedia. Contratenorul de 33 de ani din Ploieşti se va lupta cu artişti din alte 25 de ţări.

Paula Seling, despre reprezenta?ia Alionei Moon la Eurovison 2013: „Bravo, Moldova!” 

Marţi seară Eurovision a debutat în forţă cu un show impresionant. În deschidere, Loreen a reinterpretat piesa Euphoria alături de 60 de copii de la şcoli locale din Malmo care, spre final, au tradus versurile piesei în limbaj mimico-gestual frumos, grandios, adevărat.

VIDEO Cinci mituri despre Eurovision, demontate

În fiecare an, în preajma concursului Eurovision, presa şi fanii dau start pariurilor pentru marele câştigător, în timp ce gurile rele îşi încep tirada de motive pentru care nu are niciun rost să participi la acest concurs. Pentru cei mai sceptici, „The Guardian“ a adunat cinci dintre cele mai întâlnite mituri legate de Eurovision, pe care le-a combătut cu argumente pertinente.

EDITORIAL Maimuţăreala şi şmenurile de la Eurovision. Am văzut cu ochii mei 

„Ceea ce vă povestesc acum nu e vreo porcărie venită ”pe surse”. Sursa mea sunt eu, aproape întotdeauna. Am fost acreditată la două finale europene Eurovision, în Suedia, la Stockholm, în 2000, când am fost reprezentaţi de trupa Taxi, şi în Estonia, la Tallinn, în 2002, când au cântat pentru noi Monica Anghel şi Marcel Pavel”, scrie Simona Catrina, redactor-şef adjunct „Adevărul”.

VIDEO Reprezentanta Republicii Moldova, Aliona Moon, a trecut în finala Eurovision 2013

Aliona Moon s-a clasat în finala Eurovision. Republica Moldova a fost anunţată chiar prima în rândul celor trecute în finală. Alături de ea, locuri în finală au mai obţinut Lituania, Irlanda, Danemarca, Belorusia, Rusia, Estonia, Belgia, Ucraina şi Olanda.

VIDEO S-au ales primii zece finalişti Eurovision 2013

Primele zece ţări finaliste în cea de-a 58-a ediţie a concursului european de muzică Eurovision sunt următoarele: Moldova, Lituania, Irlanda, Estonia, Belarus, Danemarca, Rusia, Belgia, Ucraina şi Olanda.

Ce spun juraţii Eurovision Moldova despre concurenta noastră. Nicu Ţărnă: „Sper că Aliona va arăta întregii Europe că avem cu ce ne mândri“

În timp ce Aliona Moon se află în toiul pregătirilor pentru semifinala Eurovision de la Malmo, Suedia, colegii ei de breaslă o susţin alături de toţi fanii. La selecţia naţională, Aliona Moon a fost favorita juriului. Nici în pragul semifinalei de azi aceştia nu încetează să o laude.

Cu dispoziţie bună spre semifinala de la Malmo. Pasha Parfeny: „Nu ascultăm vorbele rele şi credem în forţele noastre”

Chiar în pragul semifinalei Eurovision 2013 din Suedia, Malmo, producătorul Alionei Moon şi fost concursant la Eurovision Pasha Parfeny este încrezut că Aliona se va prezenta la nivelul aşteptărilor publicului.

INFOGRAFIE Start la Eurovision 2013. Modelul suedez: un concurs de criză

Mar?i, 14 mai, a început a 58-a ediţie a concursului european de muzică Eurovision. Anul acesta, evenimentul are un buget înjumătăţit faţă de 2012, din cauza „dietei financiare“.

Cezar, asaltat de jurnalişti la deschiderea Eurovision 2013. Artistul român are un fan special: o bătrânică de 95 de ani

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, a fost asaltat de presă şi de fani la ceremonia de deschidere a competiţiei, desfăşurată duminică, la Malmo (Suedia). Contratenorul a fost provocat în numeroase rânduri să interpreteze diferite arii de operă, fragmente din piesa lui, „It’s My Life“, ba chiar şi „Merry Christmas“ (Crăciun fericit), în variantă personală.

Bonnie Tyler votează cu Cezar la Eurovision 2013

Bonnie Tyler, reprezentanta Marii Britanii la Eurovision 2013 şi vedeta ediţiei din acest an, a rămas impresionată de vocea lui Cezar Ouatu şi a declarat că-l va vota pe artistul român.

VIDEO „Cezar ţinteşte către cer“. Cum va arăta prestaţia reprezentantului României la Eurovision 2013

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, a avut sâmbătă seara cea de-a doua repetiţie pe scena de la Malmo Arena. Lucrurile au mers foarte bine pentru artistul nostru, după cum notează şi site-ul oficial al competiţiei, care scrie că „Cezar ţinteşte către cer“.

Republica Moldova e cotată mai bine decât România în topul caselor de pariuri de la Eurovision

23 dintre cele mai mari case de pariuri din lume au poziţionat Republica Moldova cu şase locuri mai sus decât România. Totuşi, ţara noastră e departe de vârful clasamentului.

VIDEO Aliona Moon a început cu stângul. Reprezentanta Moldovei la Eurovision, implicată într-un scandal

Nici nu au reuşit bine să se acomodeze la Malmo, că reprezentanţii Republicii Moldova la Eurovision au ajuns ţinta unui scandal, care s-ar putea lăsa cu consecinţe neplăcute.

VIDEO Eurovision 2013 Cezar şi Aliona Moon, reprezentanta Moldovei, show-uri asemănătoare?

După o zi de relaş, Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, se pregăteşte pentru o nouă repetiţie, care va avea loc sâmbătă seară. Prima apariţie pe scena de la Malmo a avut efectul scontat: a creat imediat controverse şi a dat naştere multor comentarii.

Reprezentantul Azerbaijanului, Farid Mammadov, calificat în finala Eurovision 2013 de la Malmo (Suedia) FOTO reuters

Imagini din aceeasi galerie
 • Reprezentantul Azerbaijanului, Farid Mammadov, calificat în finala Eurovision 2013 de la Malmo (Suedia) FOTO reuters
 • Farid Mammadov, reprezentant al Azerbaijanului, în timpul spectacolului FOTO REUTERS
 • Reprezentantul Ungariei la Eurovision 2013, ByeAlex, s-a calificat în marea finală de la Malmo  (stânga) FOTO Reuters
 • Reprezentanta Norvegiei, Margaret Berge, s-a calificat la rândul ei în marea finală de la Malmo FOTO Reuters
 • Trupa grecească Koza Mostra, calificată în marea finală FOTO Reuters
 • Reprezentanții Georgiei, Nodi Tatishvili și Sophie Gelovani, s-au calificat la finala Eurovision 2013 FOTO Reuters
 • Reprezentanta Finlandei, Krista Siegfrids (dreapta), s-a calificat în finala Eurovision 2013 FOTO Reuters
 • „Marry Me” le-a spus Krista Siegfrids fanilor. Îmbrăcată într-o rochie de mireasă albă cu mănuşi roz şi pantofi cu toc înalt de aceeaşi culoare, interpreta din Finlanda s-a sărutat cu o femeie la final, acesta fiind şi motivul pentru care televiziunea naţională din Turcia a interzis difuzarea în direct a acestei semifinale FOTO Reuters
 • Solistul trupei rock Dorians. Reprezentanții Armeniei s-au calificat FOTO Reuters
 • Bledar Sejko (foto) a reprezentat Albania la Eurovision 2013, alături de Adrian Lulgjuraj FOTO Reuters
 • Reprezentanții Bulgariei, Elitsa Todorova și Stojan Jankoulov FOTO Reuters
 • Moran Mazor, din Israel FOTO reuters
 • Trupa letonă PeR  FOTO Reuters
 • Duetul macedonian Esma și Lozano FOTO Reuters
 • Reprezentantul Maltei Gianluca Bezzina (cel din mijloc de pe al doilea rând) FOTO Reuters
 • Valentina Monetta, din San Marino FOTO Reuters
 • Trupa elvețiană Takasa FOTO Reuters
 • Cezar Ouatu, reprezentantul României, s-a calificat în finala Eurovision 2013, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, joi seară, de cea de-a doua semifinală care s-a desfăşurat pe scena Malmö Arena (Suedia)  FOTO Reuters
 • Cezar a concurat în cea de-a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2013, joi seară (16 mai), unde piesa „It's My Life” (muzică şi versuri Cristian Faur) a intrat în competiţie pe poziţia 17 FOTO Reuters
 • Românii din ţară nu au putut să îi ofere puncte lui Cezar. Doar românii din diaspora, precum şi străinii pe care Cezar i-a cucerit cu vocea sa sunt cei care au avut posibilitatea să îl voteze FOTO Reuters
 • Cezar reprezintă România la Eurovision Song Contest de la Malmö din Suedia, cu piesa „It's My Life”, compusă de Cristian Faur, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision, care s-a desfăşurat în 9 martie FOTO Reuters
Distribuie imaginea
citeste totul despre: