Stiri despre patriotism

  127 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Politicienii, trecutul şi limba română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politicienii, trecutul şi limba română

  Despre patriotism s-au scris şi se pot scrie încă multe pagini. Sensul cuvîntului pare să fie, pentru tot omul, mai mult sau mai puţin subînţeles: iubire de ţară, ataşament pentru trecutul ei, pentru cultura ei, pentru suveranitatea ei. Cine ar îndrăzni să proclame, sus şi tare, că nu e patriot?

 • Ce-am mai putea fi, când suntem totul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce-am mai putea fi, când suntem totul?

  Cu multe i-o fi plăcând românului să se joace, însă, de departe, jocul cu vorbele pare a le fi întrecut pe toate. Stăm „la cioace”, „la taifas”, suntem „de caterincă”, avem „vrăjeală pe noi”, pe cel de-alături „îl facem din vorbe”, ştim, la o adică, „s-o-ntoarcem ca la Ploieşti”, avem oricând dexteritatea „de a o da cotită”. Deh!, nu are oricine „mintea noastră”.

 • Trăiri bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trăiri bucureştene

  Între altele, ţoapa română are obiceiul să-şi parcheze maşina (de regulă luxoasă) în poarta casei tale, aşa încît, dacă vrei să ieşi în stradă la volanul maşinii proprii, sau, întorcîndu-te de la slujbă, vrei să parchezi în înghesuitul spaţiu de lîngă poartă, să fii blocat. În genere, n-ai ce-i face. Stai şi înjuri.

 • Despre prostie. Informaţii din teren
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre prostie. Informaţii din teren

  1. Cutare deputat (PSD) e revoltat, după discursul din Parlament al preşedintelui Iohannis: „Nu se face, cînd vii la mine în casă, să te apuci să-mi dai lecţii!” Carevasăzică dl deputat crede că Parlamentul României e „la el acasă”. Cultura lui politică nu include informaţia elementară că locul de muncă unde l-a trimis electoratul aparţine electoratului şi nu lui, care a ajuns acolo ca simplu reprezentant.

 • Patriotismul ca misiune de camuflaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriotismul ca misiune de camuflaj

  Zilele trecute, o doamnă de ale cărei bune intenţii nu-mi permit să mă îndoiesc, mi-a urîţit Crăciunul cu o ohtătură ieşită din rărunchii insomniei sale patriotice. Tocmai citise interviul unei angajate a Fundaţiei Humboldt care, după o vizită în România, a dat un interviu, în Germania, despre constatările ei „din teren” cu privire la situaţia cercetării în mult încercata noastră patrie.

 • Un patriotism al libertăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un patriotism al libertăţii

  În ziua de 1 Decembrie am asistat din nou, ca spectatori ai televiziunilor, la un festivism necritic dedicat Zilei Naţionale. O paradă a vorbelor goale ne-a împiedicat să reflectăm profund asupra semnificaţiei loialităţii faţă de ţară. Nu avem încă răspunsuri la ceea ce Simone Weil a numit „nevoia noastră de înrădăcinare”.

 • FOTO Lecţie de patriotism la o şcoală din Bacău. 500 de copii îmbrăcaţi în ii populare au rostit cântece şi poezii dedicate României şi Sfântului Andrei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Lecţie de patriotism la o şcoală din Bacău. 500 de copii îmbrăcaţi în ii populare au rostit cântece şi poezii dedicate României şi Sfântului Andrei

  Manifestare de proporţii la o şcoală din Bacău, unde toţi copiii au fost îmbrăcaţi în ii populare. Şi cadrele didactice de la Şcoala Mihail Sadoveanu au îmbrăcat tot ii iar părinţii veniţi la eveniment au primit gratuit steagul României la intrarea în şcoală. Micuţii au rostit poezii şi cântece patriotice şi au învăţat de la profesorul de religie despre importanţa Sfântului Andrei pentru români, creştinaţi în mileniul l.

 • Cea mai frumoasă dovadă de
patriotism. Ce planuri au pentru România mai mulţi IT-şti plecaţi să muncească în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai frumoasă dovadă de patriotism. Ce planuri au pentru România mai mulţi IT-şti plecaţi să muncească în străinătate

  Romanian IT este un ONG înfiinţat la Cluj de un grup de tineri specialişti în tech din Paris cu scopul de a dezvolta un cadru unde IT-şti români din ţară şi străinătate, investitorii, antreprenorii, studenţii şi specialişti să se întâlnească, să dezbată idei şi să iniţieze proiecte. Motivul? De a schimba în bine lucrurile în România.

 • Noi suntem români...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi suntem români...

  În sfîrşit, politicienii noştri de elită au înţeles: România merge prost pentru că pe premier îl cheamă Julien (Dacian Cioloş) şi pe preşedinte Werner (Klaus Iohannis). Lucrul e atît de evident, încît chiar liderii unor partide aflate în război îşi unesc forţele şi vorbele pentru a înfiera întruchiparea răului.

 • Imaginile care arată că şi suporterii înfocaţi ar trebui să fie premiaţi la Olimpiadă FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imaginile care arată că şi suporterii înfocaţi ar trebui să fie premiaţi la Olimpiadă FOTO

  Evenimentele sportive nu ar avea acelaşi farmec în lipsa suporterilor dedicaţi din toată lumea, care se pregătesc la rândul lor pentru competiţii ca să-şi susţină echipele sau sportivii preferaţi. Şi la această ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară, de la Rio, au fost prezenţi fanii dedicaţi, surprinşi adesea în ipostaze dintre cele mai amuzante.

 • Monumentul Marii Uniri, privit din mai multe unghiuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monumentul Marii Uniri, privit din mai multe unghiuri

  Propunerea de amplasare a monumentul într-un sens giratoriu ne uşurează sarcina. Într-adevăr, Piaţa Alba-Iulia – care nu e altceva decât o bifurcaţie de trafic şi în care automobilele sau pietonii se învârt în jurul unei pastile centrale – ne va da ocazia să privim monumentul dintr-o infinitate de unghiuri, fizic vorbind.

 • Testamentul răvăşitor al dascălului român rănit în război şi persecutat de comunişti: „Să lucreze mai mult pentru binele public, decât al lor personal“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Testamentul răvăşitor al dascălului român rănit în război şi persecutat de comunişti: „Să lucreze mai mult pentru binele public, decât al lor personal“

  Un dascăl gorjean, care a fost rănit în Primul Război Mondial, este autorul unui testament emoţionant lăsat urmaşilor în momentul în care a simţit că închis de comunişti. Emilian Bâldea a crezut că nu va rezista în închisorile comuniste şi a lăsat un testament. El este un adevărat patriot pentru că după ce a fost rănit a refuzat să primească pensie, motivând că statul român este prea slăbit după război.