stiri despre barack obama

Mai multe ţări membre ale UE, în frunte cu Germania, au pledat în cadrul Consiliului European de săptămâna trecută pentru o reducere sau o „redirecţionare“ a finanţării legate preaderarea Turciei, cu scopul de a semnala dezacordurile cu Ankara, motivul fundamental fiind evoluţia statului de drept şi a democraţiei care merge într-o direcţie greşită, după cum a declarat, la recentul Consiliu European din weekend, doamna Merkel.

acum 3 ore · comentarii (20)

În aşteptarea deciziilor pe care le va anunţa joi Parlamentul catalan şi a celor, cruciale, aşteptate vineri din partea Senatului spaniol care, extrem de probabil, va vota în favoarea măsurilor cerute de Guvernul Rajoy prin invocarea art. 155 din Constituţie, lucrurile se tensionează şi perspectivele sunt din ce în ce mai incerte în Catalonia.

acum 4 ore · comentarii (13)

În timp ce în ţările dezvoltate se propun mecanisme de avertizare timpurie - printre care algoritmul de testare a stress-ului fiscal-bugetar, la noi avalanşa de măsuri fiscale „inovative“ deteriorează climatul investiţional şi poate provoca pierderi economice substanţiale. Dacă nu se stopează folosirea măsurilor economice pentru a provoca anumite perdele de fum cu interese politice, se poate trece uşor de la stress fiscal la anomie fiscală.

acum 4 ore · comentarii (2)

Titulara de la Ministerul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu participă luni la reuniunea miniştrilor muncii din Uniunea Europeană (Consiliul EPSCO) la care se negociază directiva lucrătorilor detaşaţi. Miniştrii forţei de muncă s-au reunit luni la Luxemburg pentru a discuta în detaliu  problematica liberei circulaţii a serviciilor şi implicit a lucrătorilor.

acum 19 ore · comentarii (2)

„Când intri în biserică să o calci pe picior, să ştie cine e şeful! Că femeia trebuie să ştie că în casa voastră cântă cocoşul“. Sfatul ăsta mi-a fost dat de babele de la mine din cartier în ziua nunţii mele. După nuntă, când au văzut că nu am făcut ceea ce ele mă-nvăţaseră, s-au dus la mama să-i spună că a crescut un fraier. Mama a zâmbit şi mi-a şoptit că „modul în care barbatul îşi respectă femeia arată cât de mult îşi iubeşte mama“...

Pentru că azi s-a încheiat cea de-a opta ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest (care-a ajuns, în timp, cam cel mai important eveniment cinematografic bucureştean, depăşit, în ţară, doar de TIFF Cluj şi de ASTRA Sibiu), transcriu aici jurnalul sui-generis pe care l-am ţinut, „la cald“, pe măsură ce vizionam câte un film la Eforie, Elvira Popescu sau alte săli.

acum 2 zile · comentarii (0)

Construcţia sistemelor de transport naţionale unifilare nu mai este o opţiune de dezvoltare a sistemelor de transport naţionale al unui secol  XXI extrem de dinamic, cu poziţionări şi repoziţionări continue de natură politică, strategică, economică etc. Construcţia unor sisteme în Stea, cu multiple intrări şi ieşiri, pe direcţii diferite, este soluţia care creează posibilitatea unui răspuns rapid la volatilitatea de pe această piaţă.

Deschiderea sistemului de educaţie către “externi” bine pregătiţi, care au experimentat succesul, care au învăţat din propriile greşeli, poate fi oportunitatea de a avea cadre didactice care să susţină abordările inter şi transdisciplinare, inclusiv să contribuie, prin flexibilitate, la dezvoltarea reală de Curriculum la Decizia Elevului.

acum 2 zile · comentarii (6)

T. Szabó Csaba: Recent a apărut noul meu volum intitulat Erdélyi Régészet – irások régészetről és kulturális örökségvédelemről (Arheologia transilvăneană – scrieri despre arheologie şi patrimoniul cultural), publicat de Editura Exit din Cluj-Napoca. Volumul conţine 43 de scrieri scurte, publicistică de popularizare, eseuri, majoritatea dintre acestea fiind publicate deja între 2009 şi 2017 în revista Szabadság sau pe alte foruri maghiare.

acum 3 zile · comentarii (4)