Creatorii „Game of Thrones” explică de ce au schimbat dragonii cu extratereștrii. I-au oferit lui Barack Obama un scurt rol VIDEO
0În timp ce "Game of Thrones” este o amintire îndepărtată, creatorii săi, David Benioff și D.B. Weiss, sunt entuziasmați de cel mai recent serial de televiziune al lor, „3 Body Problem”. Deşi este realizat împreună cu Alexander Woo, scenarist și producător al serialului de televiziune cu vampiri „True Blood”, nu există niciun dragon sau vampir în toată seria, informează BBC.
„Game of Thrones” s-a încheiat după 59 de Premii Emmy și opt seriale în 2019. După ce au renunțat la o trilogie „Star Wars” în acel an, David Benioff și D.B. Weiss au ales să adapteze un roman SF chinezesc de mare succes. Este vorba despre „The Three-Body Problem” („Problema celor trei corpuri”) de Liu Cixi, roman publicat în 2008, din care s-au vândut în jur de nouă milioane de exemplare în întreaga lume și care a câștigat un Premiu Hugo.
Fără a vă strica plăcerea de a urmă serialul, vă spunem doar că acţiunea se desfăşoară în jurul unei invazii a Pământului de către extratereşti veniţi dintr-un sistem solar instabil, cu trei sori care orbitează unul în jurul celuilalt, de unde și numele, „Three-Body Problem”.
I-au oferit un scurt rol şi fostului preşedinte Barack Obama
Weiss, creatorul serialului „Thrones”, explică faptul că au fost impresionați de complexitatea cărții, numind-o „diferită de tot ceea ce am citit vreodată, cu siguranță diferită de tot ceea ce ne-am gândit vreodată să aducem pe ecran”.
Printre fanii romanului lui Liu se numără și fostul președinte al SUA, Barack Obama, care l-a numit „extrem de imaginativ”, deși a refuzat în cele din urmă să joace un mic rol în serial.
„A semnat o notă foarte amuzantă, când am încercat să-l convingem să facă un cameo”, a declarat Benioff pentru USA Today. „Era în sensul: «În cazul în care va exista vreodată o invazie extraterestră reală, cred că ar trebui să mă păstrez pentru acea criză»”, a mai spus el.
Întrebaţi fiind de ce au lăsat în urmă genul fantasy, când dragonii le-au adus un aşa succes, cei doi producători, David Benioff și DB Weiss, au declarat pentru BBC că au simţit că este vremea să treacă mai departe.
În ciuda numărului mare de fani, nu toată lumea a fost încântată de finalul „Game of Thrones”. În 2019, 1,8 milioane de fani au semnat chiar o petiție, cerând ca cea de-a opta serie să fie refăcută, cu un alt scenariu. Dar producătorii nu au vrut să se întoarcă în acea lume, după ce au petrecut „10 ani plini”, realizând 73 de episoade în regatele din Westeros.
„A fost cea mai grozavă experiență din viața noastră”, spune D.B. Weiss, „dar ne doream cu adevărat un nou set de provocări la toate nivelurile. (...) «3 Body Problem» este cât se poate de departe de ceea ce tocmai făcusem în «Tronuri»”.
După ce s-au decis în cele din urmă asupra cărții lui Liu, cei doi producători l-au cooptat şi pe Alexander Woo din „True Blood” în acest proiect.
La rândul său, acesta numește romanul „o provocare foarte interesantă de adaptat”. „Am fost foarte încântat să adaptez romanul. Existau idei, imagini și povești acolo și aproape că nu puteam concepe cum un singur autor ar fi putut veni cu așa ceva”, a declarat Alexander Woo.
Au avut nevoie de un curs intensiv de fizică
Cei trei au lucrat la „3 Body Problem” în ultimii patru ani și jumătate, cu o echipă de aproximativ 1.000 de oameni.
Cartea este plină de probleme științifice noduroase, care nu au fost ușor de transpus într-o serie TV, astfel că a fost nevoie de un curs intensiv de fizică, iar creatorii spun că ar fi fost pierduți fără ajutorul celor doi experți științifici la care au apelat.
Ei au vorbit cu Matthew Kenzie, despre care D.B. Weiss spune că a făcut parte „din echipa care a descoperit particula bosonul Higgs”, și cu Bobak Ferdowsi, inginer de zbor la Jet Propulsion Laboratory al Nasa.
„Bobak a fost în multe săli de control atunci când se lansau rachete”, explică D.B. Weiss. „Cei doi oameni de știință ne-au ghidat într-un fel de fizică pentru proști” și au fost cruciali pe parcursul serialului, au spus producătorii.
Filmul începe în timpul Revoluției Culturale din China, în 1966, și ajunge până în Marea Britanie din zilele noastre, trecând prin Badajoz, în Spania, sediul Națiunilor Unite din New York și Cape Canaveral, în Florida. Plus o mulțime de spațiu cosmic, de asemenea. Dar mai bine vă lăsăm plăcerea de a-l viziona, pentru că va fi lansat pe Netflix pe 21 martie.
Creatorii serialului speră să profite de popularitatea cărţii după care a fost făcut filmul, mai ales că romanul este prima parte a unei trilogii numite „Remembrance of Earth's Past”, și doresc să termine povestea.