VIDEO Adolescenta cu un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein spune că nu se compară cu marele fizician

Povestea adolescentei de 13 ani cu IQ-ul mai mare decât al lui Einstein

Albert Einstein, conform scorurilor înregistrate de alţi oameni la testul Mensa, nu mai este cel mai inteligent om. Totuşi, fata de 13 ani care deţine recordul spune că o comparaţie cu unul dintre cei mai mari fizicieni nu e corectă şi nu vrea o astfel de faimă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Albert Einstein a fost depăşit în topul Mensa de către Neha Ramu, o fată în vârstă de 13 ani. Ea spune însă că nu e corect ca un fizician de calibrul lui Einstein să fie redus doar la câteva cifre obţinute la un test, notează Huffington Post.

„Stephen Hawking şi Albert Einstein sunt oameni care au reuşit mult mai multe lucruri decât îmi pot eu imagina, astfel că nu este corect să mă compar cu ei doar datorită IQ-ului meu“, a declarat aceasta pentru BBC. 

Ea a continuat prin a afirma că dacă nu-şi foloseşte acest IQ, degeaba îl are, de aceea nu este inspirată punerea ei lângă aceste nume mari ale fizicii.

Ramu a obţinut un scor de 162 de puncte, în timp ce media adulţilor este de 100 de puncte. Fata a spus că doreşte să studieze neurologia la Universitatea Harvard, iar acest lucru nu va fi prea greu de obţinut, dat fiind că deja a obţinut 740 de puncte din 800 disponibile în testele SAT.

„Nu cred că mă voi opri vreodată din învăţat“, a mai afirmat aceasta. „Mereu voi fi curioasă şi mereu voi vrea să mă gândesc «Oare cum funcţionează acest lucru?»“. Un interviu cu fata este disponibil mai jos, realizat de jurnaliştii de la BBC.

Haideţi să discutăm. "Tech Adevărul" este şi pe Facebook.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările