VIDEO Băiatul autist care la 14 ani are un IQ mai mare decât Einstein este pe cale să câştige Premiul Nobel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jacob studiază fizica materiei condensate la Universitatea Purdue din Indianapolis FOTO New York Daily News
Jacob studiază fizica materiei condensate la Universitatea Purdue din Indianapolis FOTO New York Daily News

La vârsta de 2 ani, Jacob Barnett a fost diagnosticat cu o formă severă de autism. 12 ani mai târziu, băiatul al cărui IQ este mai ridicat decât al lui Albert Einstein lucrează la propria teorie a relativităţii şi este pe cale de a câştiga Premiul Nobel, dezvăluie „New York Daily News“.

După ce a fost diagnosticat, Jacob şi-a petrecut primii ani din viaţă în cadrul unui sistem de educaţie specială. Profesorii au încercat să o descurajeze pe mama băiatului, spunându-i că fiul său nu îşi va putea dezvolta decât abilităţile de bază.

Luptându-se cu acest tip de instruire, Jacob s-a închis în sine şi a refuzat să mai comunice cu ceilalţi. Însă mama lui a observat că atunci când nu mergea la terapie făcea „lucruri spectaculoase“.

„Cu ajutorul beţişoarelor de urechi, crea hărţi ale locurilor pe care le-am vizitat, memorând fiecare stradă“, a declarat mama sa, Kristine Barnett, pentru BBC.

Nemulţumită că sistemul standard de educaţie specială nu i-a furnizat lui Jacob ceea ce el avea nevoie, Kristine a hotărât să se ocupe personal de acest lucru.

„Pentru un părinte, este groaznic să acţionezi contrar sfaturilor profesioniştilor. Dar am simţit că, dacă Jacob va rămâne în cadrul acestui sistem de educaţie, se va pierde“, a adăugat ea.

Jacob a evoluat sub supravegherea mamei sale. Kristine l-a lăsat să exploreze lucrurile pe care el şi le-a dorit, studiind modele, umbre şi stele. În acelaşi timp, ea s-a asigurat că se va bucura de plăcerile copilăriei şi i-a permis să-şi petreacă timpul alături de ceilalţi copii.

La 11 ani, Jacob, cu un IQ de 170, era pregătit pentru facultate. El studiază acum fizica materiei condensate la Universitatea Purdue din Indianapolis şi lucrează la propria teorie a relativităţii, impresionându-i chiar şi pe profesorii din cadrul Institutului pentru Studii Avansate din Princeton.

„Teoria la care lucrează implică unele dintre cele mai dure probleme din astrofizică şi fizică teoretică. Oricine le rezolvă are şanse să câştige premiul Nobel“, a conchis profesorul de astrofizică, Scott Tremaine.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite