Tehnologia de transport din Star Wars ar putea fi folosită în realitate

Tehnologia de transport din Star Wars ar putea fi folosită în realitate

Unda tractor din Star Wars ar putea fi adaptată pentru transport real.

În Star Wars, unul dintre cele mai cunoscute filme pentru tehnologii futuriste, oamenii aduc mai aproape navete şi alte obiecte cu o undă tractor. În Australia a fost făcut primul experiment cu aşa ceva şi este o reuşită, deşi la scară mică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă aveţi o fascinaţie pentru universul Star Wars este foarte probabil să vă aduceţi aminte scena din episodul IV, primul film din serie, în care Death Star, folosind o undă tractor, reuşeşte să atragă într-un hangar nava spaţială Falcon a lui Han Solo. Ceva similar, deşi nu în spaţiu, ci în apă, au reuşit să realizeze cercetătorii de la Universitatea din Australia, scrie Playtech.

Unda tractor demonstrată în clipul de mai jos are abilitatea de schimba direcţia unei bărci şi de a o mişca, într-un sens sau altul. La bază, vorbim, de fapt, de un generator de valuri controlate cu precizie foarte mare. Acestea au în spate un computer care calculează forma 3D a valurilor, doar ca în secunda următoare, prin sunete, să le transmită către un dispozitiv care pluteşte pe apă. Astfel, ajustând dimensiunea şi frecvenţa valurilor, un obiect plutitor poate fi atras sau respins.

Mai multe detalii sunt disponibile pe Playtech

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: