Staţia Spaţială Internaţională va putea fi vizitată de turişti

Staţia Spaţială Internaţională va putea fi vizitată de turişti

Staţia va fi deschisă pentru activităţi comerciale şi de marketing, iar preţul pentru utilizarea ei nu va fi unul ieftin: 35.000 de dolari vor plăti turiştii pentru o noapte petrecută în spaţiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul oficial a fost făcut de NASA printr-un comunicat postat pe site-ul său, în care informează că Staţia Spaţială Internaţională este ”deschisă unor noi oportunităţi comerciale”. 
 
Costul pentru cei interesaţi să călătorească către ”ultima frontieră” va fi însă unul destul de piperat, aşa cum ne putem aştepta. O noapte pe Staţia Spaţială va costa 35.000 de dolari, la care se adaugă şi costul transportului, care ar putea fi chiar mai mare. 
 
Bigelow Aerospace, o companie bazată în Las Vegas, Nevada, plănuieşte deja să folosească rachetele celor de la SpaceX pentru a transporta până la patru persoane către Staţia Spaţială într-un singur drum. Aceasta a mai fost vizitată de către şapte turişti în trecut, în călătorii organizate de Rusia, arată cei de la The Times. 
 
Activitatea Staţiei nu va fi întreruptă de către turişti, cercetătorii americani prezenţi acolo având scopul de a ajuta NASA în trimiterea unui astronaut pe Lună până în 2024.
 
Pentru activităţile comerciale şi cele de marketing, companiile care vor dori să folosească Staţia vor trebui să dovedească faptul că au nevoie de mediul special, cu gravitaţie scăzută, oferit de aceasta ”pentru a permite manufactura, producţia sau dezvoltarea unei aplicaţii comerciale”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările