NASA continuă să lucreze la misiunile Artemis. Agenţia spaţială a primit 12.000 de aplicaţii pentru postul de astronaut

NASA continuă să lucreze la misiunile Artemis. Agenţia spaţială a primit 12.000 de aplicaţii pentru postul de astronaut

Într-un mesaj postat pe Twitter, administratorul NASA, Jim Bridenstine, anunţă că misiunile nu se vor opri în această perioadă. De asemenea, el a dezvăluit şi cum ar putea arăta prima bază lunară.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Misiunea NASA continuă în acest timp. Suntem mândri să împărtăşim viziunea noastră pentru sustenabilitate pe Lună după 2024 şi cum ne pregăteşte #Artemis pentru Marte” a scris Bridenstine pe Twitter. Misiunea Artemis are scopul de a trimite oameni pe Lună până în 2024, ulterior pregătind călătoria către Marte, arată Agerpres, citat de Digi24.

Mobilitatea este unul dintre cele mai importante elemente ale misiunii, remarcă agenţia spaţială într-un comunicat, în care vorbeşte despre nevoile realizării unor echipamente care să permită astronauţilor explorarea unei părţi largi din Lună şi efectuarea unor experimente ştiinţifice. Astfel, pentru misiunile Artemis, NASA va produce:

  • un vehicul pentru teren lunar (LTV), care va transporta echipajul misiunilor în jurul zonei de aterizare;
  • o platformă mobilă în care astronauţii vor locui, şi care va permite stabilirea acestora pe Lună pentru până la 45 de zile;
  • fundaţia unui habitat lunar, care ar urma să adăpostească până la 4 membri ai unui echipaj în timpul unei şederi mai scurte la suprafaţa satelitului.

”După 20 de ani de viaţă continuă pe orbita joasă a Pământului, suntem în prezent gata pentru următoarea mare provocare a explorării spaţiale - dezvoltarea unei prezenţe continue pe şi în jurul Lunii”, scrie Bridenstine în acelaşi cumunicat.

Peste 12.000 de persoane au aplicat pentru postul de astronaut

NASA a anunţat în aceste zile şi cum decurge procesul de selecţie al astronauţilor care vor participa în cadrul misiunilor Artemis. Nu mai puţin de 12.000 de aplicaţii au fost înaintate pentru postul oferit de agenţie, acesta fiind al doilea cel mai mare număr primit în istorie pentru participarea la un program spaţial.

În total, 48 de posturi sunt disponibile pentru aceste misiuni, iar cei selectaţi de NASA pentru a începe antrenamentele vor fi anunţaţi în vara anului viitor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările