Maşinile electrice devin atât de populare încât vor fi obligate să fie mai zgomotoase pentru protecţia pietonilor

Maşinile electrice devin atât de populare încât vor fi obligate să fie mai zgomotoase pentru protecţia pietonilor

Modelele Tesla sunt din ce în ce mai populare

Tehnologia maşinilor electrice avansează şi odată cu ea se pot vedea şi pericolele pe care le ridică acestea. Faptul că sunt foarte silenţioase reprezintă un avantaj, dar care poate crea haos pe stradă. O nouă lege propusă în Parlamentul European ar putea introduce niveluri obligatorii de zgomot pentru acestea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parlamentul European a discutat problema zgomotului produs în permanenţă de traficul din ce în ce mai mare pe şosele. Astfel, producătorii vor fi obligaţi să pună indicaţii privind zgomotul pe care-l produc vehiculele lor, iar cele electrice sau hibride să aibă sisteme de sunet care să imite motorul, pentru a avertiza pietonii.

Potrivit deciziei Parlamentului European, europarlamentarii avertizează asupra pericolului pe care-l reprezintă maşinile electrice şi hibride pentru pietoni şi ciclişti, care nu le aud venind. Astfel, producătorii trebuie să instaleze dispozitive numite AVAS - Acoustic Vehicle Alerting System (Sisteme de Alertă Acustică) până la 1 iulie 2019. Cerinţele pentru sistem vor fi introduse până la finalul lui 2017.

Tehnologia de ultimă generaţie prinde avânt

Silicon Valley e o zonă aglomerată cu maşini electrice, iar infrastructura a fost creată deja de firme, care au încărcătoare în parcări. În Europa, adopţia este mai lentă, dar pentru prima oară semnalele sunt pozitive.

Potrivit ultimelor date, Norvegia e prima ţară de pe continent unde maşinile electrice întrec în vânzări individuale cele obişnuite. Au fost vândut în ultima lună 1493 de Tesla Model S. Al doilea cel mai vândut model este Volkswagen Golf, iar al treilea Nissan Leaf. Acestea două, adunate, nu ajung la cifra Model S-ului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările