FOTO VIDEO Motoarele care au dus primii oameni pe Lună au fost identificate şi vor fi duse la muzeu

FOTO VIDEO Motoarele care au dus primii oameni pe Lună au fost identificate şi vor fi duse la muzeu

Unul dintre motoarele recuperate de echipa lui Jeff Bezos de pe fundul oceanului FOTO Bezos Expeditions

La 44 de ani şi trei zile de când au fost folosite pentru a duce în spaţiu capsula Apollo 11, motoarele rachetei au fost găsite şi identificate pe fundul oceanului de o expediţie finanţată de şeful Amazon, Jeff Bezos.

Ştiri pe aceeaşi temă

În martie 2012 Jeff Bezos a început o expediţie privată pentru descoperirea şi scoaterea la suprafaţă a motoarelor folosite de apollo, care i-a dus pe Buzz Aldrin, Neil Armstrong şi Michael Collins pe Lună. Acestea s-au prăbuşit în Oceanul Atlantic după ce şi-au consumat combustibilul, iar misiunea lor a ajuns la final. Forţa impactului şi faptul că au ajuns pe fundul oceanului, la 4,3 kilometri adâncime, le-a făcut aproape de nerecunoscut.

În martie anul acesta, Bezos a declarat că echipa sa a reuşit să recupereze două motoare F1, dar nu era sigur dacă acestea aparţin misiunii Apollo 11 sau celor 12 rachete Saturn V care au zburat între 1967 şi 1973, fiecare echipată cu cinci motoare, potrivit "Huffington Post".

"A fost un secret pe care oceanul nu a vrut să-l dezvăluie rapid. Componentele erau erodate după 43 de ani de stat sub apă, iar numerele de identificare erau acoperite", a declarat Bezos. O echipă de la Centrul Spaţial din Kansas a fost responsabilă pentru identificarea acestor motoare. De asemenea, ei au trebuit să le cureţe şi să facă motoarele potrivite pentru aşezarea lor într-un muzeu.

 
Foto

Momentul când cercetătorii au realizat că au de-a face cu motoare de la Apollo 11 a venit atunci când au descoperit cifra "2044". "2044 este numărul de identificare al companiei Rocketdyne, care poate fi corelat cu numărul NASA 6044, care aparţine motorului cu numărul 5 de la Apollo 11", a confirmat Bezos.

Odată descoperită originea motorului, echipa de la Centrul din Kansas va trebui să muncească asiduu pentru refacerea motoarelor, afectate de coroziune. Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor muzeului, vor mai trece doi ani până când motoarele vor fi refăcute. Jeff Bezos a primit acordul NASA pentru a lucra la refacerea motoarelor, deşi agenţia spaţială rămâne proprietarul de drept al artefactelor şi va decide la ce muzeu vor fi expuse.

Ne găsiţi şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările