China începe clonarea câinilor poliţişti

China începe clonarea câinilor poliţişti

FOTO: Hong Xing/China Daily via Reuters

Deşi momentan acesta este doar un experiment, scopul final al cercetătorilor este de a putea ”produce în masă” câini pentru poliţia din China.

Pentru această reuşită, au lucrat împreună oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Agricultură Yunnan şi compania Beijing Siongene Biotechnology, care urmează să îl antreneze pe Kunxun, un căţel de două luni care a fost clonat folosind celulele unui "excelent" detectiv canin.
 
Aceştia au folosit celulele somatice ale unui câine adult, creând un embrion clonat al acestuia, după care l-au implantat într-un beagle pentru a-l naşte.
 
Kunxun este un exemplar promiţător, conform cercetătorului Wan Jiusheng, deoarece mirosul său este deja destul de dezvoltat, iar căţelul ar putea începe antrenamentul încă de la frageda vârstă de 10 luni.
 
Jiusheng a adăugat că acesta este doar un experiment, însă scopul său final este de a putea ”produce în masă” câini pentru poliţia din China. De altfel, acesta are în plan şi o bancă de celule care ar putea ajuta la creşterea rapidă a unui număr mare de câini.
 
Această iniţiativă duce la noi întrebări cu privire la etica clonării animalelor. De asemenea, există şi riscuri precum eventuale slăbiciuni genetice, care ar duce la probleme grave ale câinilor, notează engadget.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: