Cea mai importantă caracteristică a proiectului Hyperloop: oricine poate să-l modifice şi să-l pună în practică

Cea mai importantă caracteristică a proiectului Hyperloop: oricine poate să-l modifice şi să-l pună în practică

Hyperloop a fost prezentat pe 12 august de Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX FOTO Reuters

Şeful Linux Foundation, Jim Zemlin, consideră că cel mai important lucru în proiectul Hyperloop, al lui Elon Musk, este tocmai faptul că planurile sale sunt publice şi disponibile oricui vrea să le aducă îmbunătăţiri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jim Zemlin promovează sistemul de operare Linux şi, în general, standardele deschise sub care are trebui dezvoltate programe software. El a scris pe blogul oficial al Linux Foundation despre cel mai important element al designului lui Musk, care propune un tunel cu presiune joasă, în care să circule trenurile cu viteze de peste 1.000 de kilometri la oră. Energia ar urma să vină de la soare.

"Ce este mai interesant pentru mine şi vreau să readuc în atenţie este modul cum abordează Musk acest proiect", scrie Jim Zemlin.

"Hyperloop este un nou mod de transport care caută să schimbe paradigma raportului dintre rapid şi scump în transport. Hyperloop este un proiect cu design open source, la fel ca Linux. Feedback-ul este necesar şi dorit şi ne va ajuta să dezvoltăm proiectul Hyperloop şi să-l aducem aproape de realitate", se menţionează la pagina 6 din documentul oficial despre Hyperloop.

Pentru Zemlin, această abordare seamănă cu cea a lui Linus Torvalds, de acum 22 de ani, când a scris pe internet "fac un sistem de operare gratuit (doar hobby, nu va fi mare şi profesionist ca gnu). Vreau să ştiu ce vor oamenii. Toate sugestiile sunt acceptate".

De asemenea, menţionează şeful de la Linux Foundation, Musk foloseşte sisteme de operare Linux pentru Tesla şi SpaceX.

"Designul deschis şi feedback-ul este una dintre metodele prin care Musk poate propune această soluţie de 11 ori mai puţin decât California, la 6 miliarde de dolari. De asemenea, dacă se va produce, Hyperloop se va construi mai rapid şi mai eficient. Mulţumită Linux şi ideii deschise de el, acum ştim cum să colaborăm", mai scrie Zemlin.

El îl menţionează pe Musk lângă oameni care au schimbat lume. Tim Berners-Lee, inventatorul WWW, nu şi-a patentat ideea. Mark Zuckerberg şi a lui filosofie de hacker a însemnat inovarea peste Linux şi pe o platformă pe care a dezvoltat-o în timp, prin feedback.

Puteţi vedea proiectul Hyperloop Alpha în documentul de mai jos.
 

Hyperloop Alpha

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările