AMD anunţă lansarea turului virtual 360 al supercomputerului Hawk

AMD anunţă lansarea turului virtual 360 al supercomputerului
Hawk

Supercomputerul Hawk. FOTO Ben Derzian / HLRS

AMD a lansat pe 3 iunie, în premieră, un tur virtual 360 al supercomputerului „Hawk”, care este parte integrantă în cadrul Centrului de High-Performance Computing al Universităţii din Stuttgart (HLRS), Germania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Recent inauguratul sistem „Hawk” este unul dintre cele mai rapide supercomputere din lume, iar scopul său este avansarea cercetărilor ştiinţifice şi industriale din Europa.

Turul virtual poate fi accesat la aici şi oferă o imagine de ansamblu inedită despre realizările impresionante din domeniul supercomputing-ului în Europa. 
 
De asemenea, turul include şi un interviu cu Dr. Bastian Koller, Director General în cadrul HLRS, care explică cum funcţionează sistemul şi aplicaţiile sale. După cum poate fi observat şi în cadrul turului virtual, sistemul Hawk este compus din 44 de rack-uri şi peste 5600 de noduri de calcul, însumând peste 720.000 de nuclee ale procesoarelor AMD EPYC de generaţie a doua. Specificaţii complete aici.
 
Fiind un Sistem Apollo în cadrul Hewlett Packard Enterprise (HPE), Hawk este dezvoltat să îmbunătăţească performanţa aplicaţiilor pentru domeniile energiei, climei, mobilităţi şi sănătăţii, dispunând de o performanţă de top de 26 de petaflopi.
 
 Supercomputerul  Hawk. FOTO Ben Derzian / HLRS
  
Hawk le permite oamenilor de ştiinţă şi inginerilor să îşi ducă la capăt cercetările din varii domenii la un nivel mult mai avansat, în timp ce face faţă cu brio la workflow-uri complexe care combină inteligenţa artificială cu Big Data Analysis, Deep Learning şi simulări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: