De ce au abuzat românii de o funcţie Facebook destinată victimelor cutremurului din Nepal

De ce au abuzat românii de o funcţie Facebook destinată victimelor cutremurului din Nepal

Nepalul a fost lovit de două cutremure teribile în ultimele săptămâni

Facebook Safety Check este o funcţie utilă dezvoltată de către reţeaua lui Mark Zuckerberg, pentru ca oamenii să le spună prietenilor că sunt în regulă, după o catastrofă naturală. După cutremurul din Nepal, funcţia a provocat confuzie chiar şi în România, unde utilizatorii au folosit-o aseară, deşi nu se aflau în zona respectivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Nepal, două mari cutremure au afectat ţara şi au provocat numeroase victime. Facebook a reacţionat în două moduri, după catastrofă. Cel mai mare site din lume a iniţiat o campanie de donaţii, dar a activat şi funcţia Safety Check, prin care toţi cei din zona afectată de cutremur pot să le spună prietenilor că sunt în regulă.

Problema cu această aplicaţie este că a avut erori de localizare şi utilizatorii din România au fost încurajaţi să le spună prietenilor că sunt în regulă, dar să-i tăguiască şi pe alţi prieteni.

 

 

 

 

Nu numai utilizatorii din România au avut acest bug. Pe 13 mai eroarea a început să fie văzută de utilizatorii din Marea Britanie şi Statele Unite, care s-au marcat în aplicaţie. Alţi utilizatori au început să-i critice pe toţi cei care s-au marcat drept safe pe Facebook, pentru că nu erau în Nepal şi stricau scopul aplicaţiei.

Cu rapiditate, vestea s-a răspândit pe Facebook, mii de oameni au apăsat pe butonul Safe şi au etichetat şi pe alţi prieteni. Utilizatorii de Facebook au protestat şi i-au criticat pe cei care au abuzat de această funcţie oferită de reţeaua socială doar pentru cei din Nepal.

Citeşte mai mult despre cutremurul din Nepal - Martor în iadul din Nepal după un nou cutremur: „E nebunie aici“. Nemţeanul voluntar e teafăr şi acordă asistenţă medicală răniţilor

Mai jos puteţi vedea un Storify cu unele reacţii de pe Facebook după eroarea care a afectat România aseară. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările