Cea mai bună interdicţie a Facebook: noua politică opreşte cerşetorii de like

Cea mai bună interdicţie a Facebook: noua politică opreşte cerşetorii de like

Facebook acţionează împotriva cerşetoriei de like. FOTO Reuters

Facebook schimbă regulile, dar de data asta în ajutorul utilizatorilor. Probabil că ai ajuns până acum pe o pagină care îţi cerea un „like“ ca să vezi un articol. Asta se numeşte like-bait, iar din noiembrie nu va mai fi tolerat de Facebook. Cum se schimbă însă funcţionarea reţelei sociale?

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dai un like pentru un articol“ este o cerşetorie simplă de care mulţi administratori de site sau aplicaţii care utilizează Facebook s-au folosit până acum. Reţeaua socială a anunţat o schimbare în politica sa, conform Fast Company, iar asta influenţează direct strategia like-baiting-ului.

Indiferent că este vorba de jocuri online sau aplicaţii pe iOS sau Android, ultimele luni au fost pline de astfel de „momeli“ digitale pentru a atrage fani pe o anumită pagină. De asemenea, cei care îşi oferea like-ul, ofereau şi o promovare a respectivului produs pe propriile profiluri. Astfel, popularitatea unei pagini de Facebook creşte artificial şi, cu un pic de noroc, respectiva popularitate poate fi remunerată în bani.

Pentru a remedia situaţia îngăduită până acum, Facebook a schimbat politica de folosire a platformei sale, iar dezvoltatorii nu vor mai avea voie să cerşească like-uri astfel. Au însă termen de 90 de zile (până pe 5 noiembrie), pentru a-şi actualiza aplicaţiile, dacă vor să respecte noile reguli. „Nu trebuie să forţaţi oamenii să folosească pluginuri sociale sau să like o pagină. De asemenea, este interzisă condiţionarea deblocării de conţinut prin like-uri ori prin oferirea de recompense“, notează Facebook în politica sa.

În urmă cu câteva luni, Apple a făcut un gest similar când a început să scoată din App Store aplicaţiile care obligau utilizatorii să descarce alte aplicaţii pentru a debloca conţinut in-app. Odată cu decizia Facebook, News Feed-ul pe care îl vei vedea de acum încolo va fi mai curat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: