17.000 de utilizatori dau în judecată Facebook. Şi tu poţi să te înscrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

17.000 de persoane au semnat un proces intentat de către un student austriac împotriva Facebook, după ce reţeaua socială ar fi încălcat intimitatea utilizatorilor.

Potrivit Reuters, Max Schrems, 26 de ani, a făcut un apel la toţi utilizatorii Facebook să semneze în procesul intentat Facebook. Potrivit legilor din Austria, un grup de persoane pot să-şi transfere cerinţele sale unei singure persoane pentru a rula un proces comun.

Majoritatea participanţilor la proces sunt din Europa, iar Schrems cere daune de 500 de euro pentru fiecare utilizatori. Aceşti bani ar compensa faptul că Facebook nu a respectat intimitatea utilizatorilor şi a ajutat NSA pentru a rula programul său de supraveghere, PRISM, care a minat datele personale ale utilizatorilor de pe internet.

Mulţi dintre cei care au intrat în acest proces comun au şi donat bani pentru această cauză comună. Schrems nu este la primul proces, el având un caz în derulare la Curtea Europeană de Justiţie. Pentru a participa la procesul austriacului, trebuie să vă autentificaţi pe site-ul FB Claim cu … Facebook, să vă daţi toate datele, să completaţi un chestionar şi apoi să vă înscrieţi.

Potrivit ultimelor date, Facebook are 1,32 de miliarde de utilizatori şi are venituri în creştere cu 61% de la trimestru la trimestru, datorate creşterii veniturilor din advertising. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite