Xperia 5, cel mai nou model flagship al celor de la Sony, anunţat la IFA

Xperia 5, cel mai nou model flagship al celor de la Sony, anunţat la IFA

FOTO via Sony

La IFA 2019, Sony a anunţat lansarea unui nou model din seria de flagship-uri a companiei, Xperia 5, care aduce tehnologiile-cheie regăsite pe Xperia 1 într-o carcasă mai compactă şi mai subţire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Xperia 5 vine cu cele mai performante funcţionalităţi ale Xperia 1 într-un format mai mic, păstrând, în acelaşi timp, display-ul cu raport 21:9 CinemaWide. Rama subţire din metal este protejată cu ajutorul Corning Gorilla Glass 6 care îmbracă atât faţa, cât şi spatele telefonului, în vreme ce testele IP65/IP68 garantează rezistenţa la apă şi calitatea componentelor.

Display-ul CinemaWide cu raport de aspect 21:9 oferă posibilitatea utilizării unei suprafeţe mai mari a ecranului şi este ideal pentru rularea simultană a două aplicaţii. Utilizatorii pot recurge cu uşurinţă la opţiunea Split Screen datorită Side sense, aplicaţia care segmentează ecranul 21:9 în mai multe ferestre, sau prin comandă vocală.

Odată cu Xperia 1, Sony a introdus pentru prima dată tehnologia Eye AF pe un smartphone, iar pentru modelul Xperia 5, compania duce inovaţia cu un pas mai departe şi adaugă îmbunătăţiri inspirate de camerele Sony Alpha.

Funcţii noi ale camerei

Xperia 5 va oferi posibilitatea de fotografiere continuă cu până la 10 cadre pe secundă cu funcţiile AF/AE tracking activate (Auto Focus şi Auto Exposure).  Xperia 5 a crescut şi frecvenţa de calcul AF/AE până la 30 de cadre pe secundă, pentru captarea cu precizie a subiecţilor aflaţi în mişcare.

Smartphone-ul permite realizarea de fotografii spectaculoase în condiţii de lumină scăzută, daorită obiectivului luminos cu diafragmă F1.6, a densităţii pixelilor de 1.4μm şi senzorului de imagine Dual Photo Diode. Alături de tehnologia RAW de reducere a zgomotului, Xperia 5 oferă imagini clare chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută.

În premieră pentru Xperia 5, funcţia „Photography advice” ajută la preîntâmpinarea provocărilor fotografice, precum plasarea degetului în faţa camerei sau un subiect care închide ochii în momentul capturii, oferind astfel garanţia imaginii perfecte.

Ecran FullHD+ de 6,1 inci

Ecranul Full HD+ OLED de 6,1 inchi, cu raport de aspect 21:9 CinemaWide funcţionează pe baza tehnologiilor de televiziune premiate Sony BRAVIA cu procesor X1 pentru mobil şi încorporează şi tehnologia HDR (High Dynamic Range) ce remasterizată pentru mai mult contrast, mai multă culoare şi claritate superioară.

Factorul „entertainment” este amplificat şi de Dolby Atmos, perfecţionat în colaborarea cu Sony Pictures Entertainment, pentru o experienţă imersivă, atunci când se folosesc căştile sau boxele stereo încorporate Xperia 5.

Xperia 5 vine şi cu funcţia „Smart Stamina”, cesuportă încărcare rapidă USB PD şi are o baterie de 3140 de mAh.  Telefonul este dotat cu cel mai nou procesor Snapdragon 855, cu modem integrat X24 LTE.

Preţ şi disponibilitate

Smartphone-ul este disponibil în patru versiuni de culoare: albastru, roşu, negru şi gri.

Xperia 5 funcţionează pe baza Android 9 Pie şi va fi disponibil din octombrie 2019 .  Începând de săptămâna viitoare, Xperia 5 poate fi precomandat în pieţele selectate din Europa, într-un pachet special completat de căşti cu Noice Cancelling.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările