VIDEO Telefonul de la Google, mai tare decât iPhone

VIDEO Telefonul de la Google, mai tare decât iPhone

Un utilizator nu poate cumpăra de pe contul său Google decât cinci terminale Nexus One

Nexus One intră de astăzi pe piaţa din SUA, iar compania producătoare se aşteaptă la un succes de proporţii. Terminalul celor de la Google are preţul cuprins între 180 şi 530 de dolari. Nexus One este mai subţire, are camera foto mai bună decât cea de la iPhone, ecran performant, este mai ieftin şi nu este codat într-o reţea specifică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Google este următorul gigant care intră în cursă şi îşi anunţă cu mare zarvă noul smartphone, cunoscut sub numele de Nexus One. Apple este prima companie vizată, deoarece terminalul Google este cel de la care întreaga lume aşteaptă să detroneze celebrul iPhone. Oficialii Google au întreţinut o incredibilă atmosferă de secret în jurul marii lansări a anului 2010.

Citiţi şi:

VIDEO Google a celebrat naşterea lui Isaac Newton
VIDEO Nexus One, rivalul lui iPhone

Totuşi, unele informaţii au reuşit să scape către revistele şi siteurile de specialitate. Un lucru este cert. Chiar dacă i se spune „telefonul Google", partea de hardware de la Nexus One este dezvoltată şi fabricată de compania taiwaneză HTC.

530 de dolari „la liber"

Chiar şi aşa, surse apropiate celor două companii au declarat că cei de la Google au dat indicaţii exacte despre absolut toate detaliile tehnice ale terminalului. Conform siteului Gizmodo, Google Nexus One va costa 530 de dolari în varianta nesubvenţionată. O altă certitudine este şi faptul că, la aceşti bani, terminalul nu este blocat în vreo reţea. De fapt, de aici rezidă şi avantajul lui Nexus One, comparativ cu iPhone.

Mobilul de la Apple nu se poate cumpăra decât cu abonament. Mai mult, la Orange România (importatorul oficial) decodarea terminalui se face contra sumei de aproximativ 100 de euro. În schimb, telefonul mobil Nexus One poate fi cumpărat „la liber", fără restricţia de a te abona la vreun operator de telefonie mobilă. Un alt lucru dat ca sigur este faptul că Nexus One va putea fi achiziţionat şi de pe un cont Google, nu doar din magazinele de specialitate.

În varianta nesubvenţionată, terminalul va costa 530 de dolari, iar dacă îţi alegi un abonament la T-Mobile pe cel puţin doi ani preţul scade până la 180 de dolari.

Mai dotat decât concurentul de la Apple

Caracteristicile tehnice nu te dau pe spate, dar sunt mai interesante decât cele de la Apple iPhone. Acest dispozitiv are un ecran ceva mai lung decât al iPhone-ului (dar sub 5 inci). Nexus One rulează pe un procesor SnapDragon, are o rezoluţie de înaltă fidelitate, iar ecranul este super-OLED touchscreen.

Un alt plus, pentru unii utilizatori, este faptul că Nexus va fi mai subţire decât un iPhone, având o grosime de numai 11,5 milimetri. Termina­lul rulează pe sistemul de operare Android, versiunea 2.1, dezvoltat tot de Google. Pe lângă comercializarea prin intermediul unui cont personal Google, Nexus One se găseşte şi în magazinele operatorului T-Mobile.

Nexus One

Memorie: 4GB micro-SD card.
Capacitatea bateriei: 1.400 mAh.
Ecran: OLED.
Cameră foto:5 megapixeli.
Procesor: SnapDragon.
Reţea 3G de la T-Mobile SUA.
Conectivitate: 802.11b/g Wi-Fi şi
Bluetooth 2.1.
Grosime: 11,5 milimetri.
Trackball pentru navigare.
Microconector USB.
Slab suport flash.

iPhone

Memorie: 32GB.
Capacitatea bateriei: 300 de ore în standby.
Ecran: 16 mil culori.
Cameră foto:3 megapixeli.
Procesor: ARM Cortex A8 600 MHz.
Reţea 3G.
Conectivitate: Wi-Fi 802.11b/g şi Bluetooth 2.1.
Grosime: 12,3 milimetri.
Ecran senzitiv.
Micro-conector USB.
Nu are suport flash.
Google Maps.
Ieşire TV.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: