Tot ce ştim despre noua serie P40 de la Huawei

Tot ce ştim despre noua serie P40 de la Huawei

Foto: Twitter

Peste doar două zile, pe 26 martie, Huawei îşi va lansa următorul său flagship din seria P40, într-un eveniment care va fi transmis prin livestream. Toate zvonurile şi tot ce ştim deja despre el, în rândurile de mai jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Seria P40 are o misiune dificilă, mai ales la capitolul flagship-ului. P30 Pro a fost (şi este în continuare) un telefon excelent, a cărui cameră şi autonomie au ieşit în evidenţă şi l-au plasat printre cele mai bine vândute terminale ale producătorului chinez în 2019, atât în România, cât şi la nivel global.

Nici contextul actual nu ajută noile dispozitive ale Huawei. Epidemia globală de coronavirus a dus la o scădere drastică a vânzărilor de telefoane mobile, o consecinţă pe care se pare că ar fi simţit-o mai toţi jucătorii din piaţa de mobile.

Aşadar, să vedem cu ce va încerca Huawei să surprindă peste numai două zile (pentru că ne aflăm în 2020, şi ştim deja că niciun smartphone nu mai poate fi ascuns până la lansare).

Întâi, despre ce dispozitive vorbim?

Seria P40 ar urma să fie alcătuită din 3 dispozitive: Huawei P40, Huawei P40 Pro şi Huawei P40 Pro Premium Edition (numit de unii şi P40 Pro Plus), un dispozitiv care ar urma să aibă specificaţii de top în toate segmentele, un rival practic pentru Galaxy S20 Ultra.

Conform pocketnow, atât P40 Pro, cât şi acea ediţie specială, vor veni cu o inovaţie în materie de smartphone-uri - primul ecran curbat pe toate laturile al unui telefon. Asta înseamnă că atât partea de sus, cât şi cea de jos vor ”primi” o curbură, dând naştere, evident, la întrebări cu privire la ergonomia telefonului.

Foto: Ishan Agarwal/Twitter

Bineînţeles, toate dispozitivele noii serii vor sosi fără servicii Google, însă cu Android 10. În ceea ce priveşşte aspectul, ne aşteptăm ca ansamblul de cameră să fie mai mare decât la P30 Pro, oarecum în acelaşi stil dreptunghiular propus de Samsung pe noua sa serie Galaxy S20. Nu va exista jack de căşti.

Ecranul va avea un notch de tip punch-hole, amplasat pe partea stângă, acolo unde se vor ascunde cel mai probabil camera de selfie şi un senzor ToF, folosit în recunoaşterea facială. Senzorul de amprentă va fi integrat în ecran, iar în privinţa dimensiunilor ne aşteptăm la 6,1 inci, pentru versiunea simplă (P40) şi aproape 6,6 inci pentru P40 Pro.

Specificaţii

Cele două puncte forte ale lui P30 Pro par că vor fi tot atuuri şi în cazul lui P40 Pro. În privinţa camerei principale există ceva dubii, pentru că avem atât surse care spun că aceasta va avea 64MP, cât şi surse care indică spre un obiectiv principal de 52MP. Pe lângă acesta, cei de la Huawei ar fi adăugat dispozitivului încă 4 camere: una de zoom de 12MP, capabilă de zoom optic 10x, una ultra-wide, una macro şi un senzor de adâncime.

Sunt zvonuri şi despre faptul că P40 ar avea doar patru camere, ”pierzând” una dintre ele.

Huawei P40 (stânga) şi P40 Pro (dreapta). Foto: Evan Blass

În ceea ce priveşte bateria, ne aşteptăm la 3800mAh pentru P40, 4200mAh pentru P40 Pro şi zvonurile arată spre un uluitor 5500mAh pentru versiunea premium. Toate telefoanele vor avea probabil suport de încărcare pentru 40W (tehnologia SuperCharge).

Procesorul va fi cu siguranţă noul Kirin 990, pe care îl găsim şi pe Mate 30 Pro, astfel că toate dispozitivele vor avea conectivitate 5G. Ne aşteptăm la configuraţii între 6GB şi 12GB de memorie RAM, cu stocare până la 512GB, poate chiar 1TB, în funcţie de modele.

Preţul este un subiect interesant. P40 Lite, mezinul seriei, s-a lansat la un preţ mai ieftin decât predecesorul său, P30 Lite, astfel că ne putem întreba dacă se va aplica aceeaşi situaţie şi în cazul ”fraţilor” săi mai mari.

Un lucru e clar: modelul Premium nu va fi ieftin, şi ar putea să ajungă la 1200/1300 de euro. Modelul Pro însă ar putea fi lansat la aproximativ 1000 de euro (4799 de lei, cel mai probabil), în timp ce P40 ar urma să intre pe piaţă la vreo 800 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările