Telefoanele cu Android din Turcia nu vor mai avea parte de servicii Google

Telefoanele cu Android din Turcia nu vor mai avea parte de servicii Google

Telefoanele deja lansate, precum Galaxy A70 (foto) nu vor fi afectate.

Decizia vine după ce gigantul nu a reuşit să rezolve problemele pe care le are cu autorităţile din Turcia, ca urmare a unei plângeri depusă de companie de internet rusă Yandex.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Google au vorbit cu partenerii turci, informându-i că nu vor mai putea să lucreze împreună la noile smartphone-uri cu Android ce se vor lansa pe piaţa locală, conform Reuters. Problemele companiei au apărut odată de rivalul rusesc Yandex a depus o plângere împotriva sa, determinând Consiliul Concurenţei din Turcia să deschidă un dosar care vizează gigantul american.

În 2018, Consiliul Concurenţei a cerut celor de la Google să schimbe înţelegerile de distribuire a software-ului pentru a permite consumatorilor să aleagă un motor diferit de căutare în cazul dispozitivelor cu Android.

Compania a avut 6 luni la dispoziţie pentru a se conforma, primind şi o amendă de 17,4 milioane de dolari. Din nefericire pentru Google, Consiliul Concurenţei a decis că schimbările realizate nu sunt suficiente, deoarece posibilitatea de a schimba motoare de căutare nu este încă disponibilă, notează Engadget.

Compania spune că lucrează în acest moment cu autorităţile din Turcia pentru a rezolva problema, iar în caz contrar, toate telefoanele cu Android care vor intra pe această piaţă nu vor beneficia de servicii Google. Modelele deja lansate nu vor fi însă afectate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: