Sony a anunţat Xperia PRO, smartphone-ul cu HDMI pentru profesionişti

Sony a anunţat Xperia PRO, smartphone-ul cu HDMI pentru profesionişti

Xperia PRO vine cu un conector micro HDMI şi un preţ care va speria mai toţi consumatorii obişnuiţi, de 2500 de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

De câţiva ani, Sony pare că şi-a schimbat strategia de marketing pe diviza de smartphone-uri, alegând să acorde mai multă atenţie cerinţelor profesioniştilor decât celor pe care le au consumatorii obişnuiţi.

Aşa se face că în această săptămână compania a anunţat Sony Xperia PRO, un smartphone care vine cu un preţ considerabil de 2500 de dolari. Xperia PRO va fi astfel mai scump chiar şi decât telefoanele pliabile, care dominau până acum piaţa la acest capitol.

Sony speră însă ca telefonul să fie o atracţie pentru profesionişti şi în special pentru utilizatorii camerelor lor. Noutatea cea mare o reprezintă un conector micro HDMI adăugat pe telefon, care le va permite fotografilor sau videografilor să îşi conecteze astfel camerele direct la smartphone.

Telefonul vine şi cu patru antene mmWave care îi vor îmbunătăţi conectivitatea (fiind şi 5G), şi le vor permite utilizatorilor să facă streaming de conţinut direct online sau pe social media, sau să uploadeze foarte rapid conţinutul în cloud.

Telefonul este bazat pe Sony Xperia 1 II, lansat în februarie 2020, astfel că foloseşte platforma mobilă Snapdragon 865, o alegere destul de bizară, ţinând cont că te-ai aştepta ca un astfel de telefon să aibă şi ultimul model de procesor lansat, Snapdragon 888.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările