Samsung pregăteşte ecrane 4K, deoarece realitatea virtuală e tot mai populară

Samsung pregăteşte ecrane 4K, deoarece realitatea virtuală e tot mai populară

Ultimele telefoane Samsung au venit cu ecrane 2K. FOTO Adevărul

Sony a lansat un telefon cu ecran 4K în 2015, dar s-a dovedit o decizie foarte proastă. Samsung e următorul mare producător care să vrea aşa ceva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania sud-coreeană s-a lăudat de curând cu un ecran de 5,5 inch şi rezoluţie 2160×3840, adică 4K, în cadrul evenimentului Display Week din San Francisco. Pentru ce ai avea nevoie de un ecran cu rezoluţie atât de mare, având în vedere că nu ai putea sesiza cu ochiul liber diferenţa între un display full HD şi unul QHD, darămite între unul QHD şi unul 4K? Pentru realitatea virtuală.

Samsung promovează din răsputeri ochelarii Samsung Gear VR, iar în cazul acestora, cu cât e rezoluţia mai mare, cu atât calitatea imaginilor este mai bună. La urma urmei, priveşti imaginile prin lentile care măresc imaginile pentru a avea parte de efectul dorit.

Totuşi, o rezoluţie mai mare înseamnă şi necesitatea unui procesor grafic suficient de puternic, dar şi un consum mai mare al bateriei. Rămâne de văzut când va implementa Samsung display-ul pe un telefon şi cum va rezista acesta jocurilor şi folosirii de zi cu zi.

Află toate detaliile despre aceste ecrane

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: