Microsoft ar putea cumpăra TikTok

Microsoft ar putea cumpăra TikTok

FOTO Shutterstock

Microsoft se află în negocieri cu ByteDance pentru cumpărarea reţelei sociale TikTok, susţin surse credibile citate de The New York Times şi Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat sub o imensă presiune din partea autorităţilor americane, producătorul ByteDance s-ar putea mulţumi, în cele din urmă, cu vânzarea TikTok.

Informaţia despre tranzacţia surpriză vine la doar câteva ore după ce s-a aflat că administraţia Trump urmează să semneze un ordin prin care să oblige producătorul ByteDance să renunţe la a mai fi proprietarul produsului şi să-l vândă unei companii americane.

Decizia preşedintelui ar fi urmarea unei investigaţii a instituţiilor americane de securitate, care au evaluat pericolul pe care îl reprezintă reţeaua socială. Statele Unite sunt îngrijorate de nivelul de acces pe care China, prin intermediul TikTok, l-ar dobândi la datele cetăţenilor americani.

Tot pe masa preşedintelui american s-ar afla şi un ordin prin care TikTok ar urma să fie blocată complet, pe întregul teritoriu al Statelor Unite.

În acest context, vânzarea TikTok nu mai pare o mare surpriză. Numele cumpătorului, în schimb, este. Mai previzibil ar fi fost să de vorbească de Facebook sau Google, în loc de Microsoft.

Pe de altă parte, spre deosebire de Apple, Amazon, Google şi Facebook, care sunt vizate de investigaţii antitrust, Microsoft a scăpat, deocamdată, atenţiei.

Valoarea tranzacţiei este aşteptată să fie una mare. Investitorii americani evaluează TikTok la 50 de miliarde de dolari, de 50 de ori mai mult decât veniturile preconizate pentru acest an al companiei. Rămâne de văzut în ce măsură presiunea autorităţilor va influenţa preţul tranzacţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: