iPhone încă se vinde în zeci de milioane de bucăţi, dar pofta de iPad a mai scăzut

iPhone încă se vinde în zeci de milioane de bucăţi, dar pofta de iPad a mai scăzut

Apple a vândut mai multe iPhone-uri decât anul trecut. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Apple şi Microsoft şi-au publicat rezultatele financiare recente. De la Apple, cel mai bine stă categoria telefoanelor, cu vânzări aproape de estimările analiştilor, dar cererea pentru iPad scade.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2014, Apple a intrat cu trei telefoane pe piaţă şi două dintre ele erau destul de similare în dotări. E vorba, desigur, de iPhone 5c şi 5s. Şi alături de iPhone 4S, analiştii se aşteptau ca Apple să vândă aproximativ 36 de milioane de telefoane. Apple a vândut 35,2 milioane de iPhone-uri în trimestrul al treilea, cu 13% mai mult faţă de acum un an, scrie Playtech. În toamnă, Apple lansează iPhone 6, dar cererea pentru cele vechi se pare că a fost încă mare.

Îngrijorarea companiei poate apărea în vânzările de iPad. În trimestrul acesta au fost vândute 13,3 milioane de unităţi, cu 9% mai puţin ca anul trecut. Dar aici aşteptăm actualizări importante în toamnă, cu modele noi, mai mari şi poate hibride.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe Playtech

Veşti bune are şi Microsoft, cu privire la parcursul Nokia Lumia. Potrivit ultimelor rezultate, noua divizie mobilă a americanilor a reuşit să crească de la an la an, deşi nu cu un salt imens. Livrările nu se ridică la nivelul Apple, dar abia în primăvara acestui an s-a încheiat tranzacţia prin care Microsoft a cumpărat Nokia.

Detaliile pe larg sunt disponibile pe Playtech

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările