INTERVIU VIDEO Tiberiu Dobre, despre reuşitele Samsung în 2019, noua serie A şi 5G

INTERVIU VIDEO Tiberiu Dobre, despre reuşitele Samsung în 2019, noua serie A şi 5G

Şeful diviziei de telecomunicaţii din cadrul Samsung România, Tiberiu Dobre, a fost invitat la Adevărul Live pentru o discuţie despre perspectivele şi reuşitele companiei din acest an şi cel mai în vogă subiect din lumea mobile: 5G.

Ştiri pe aceeaşi temă

Samsung a lansat în anul 2019 noua sa serie Galaxy S10, care s-a bucurat de review-uri pozitive şi aprecieri din partea publicului larg şi a presei. Chiar şi noi am fost plăcut impresionaţi de Samsung Galaxy S10+, numindu-l ”o alegere excelentă dacă îţi doreşti un telefon premium”.  
 
Adevărul a vorbit cu Tiberiu Dobre despre seria Galaxy S10, divizia de wearables, eliminarea seriei J, 5G şi multe altele, într-un interviu video pe care îl puteţi vedea la sfârşitul articolului.
 
Adevărul: Seria Galaxy S10 a fost un succes pentru Samsung? 
 
Tiberiu Dobre: Galaxy S10 şi familia de produse din seria S10 au fost bine primite. Comparaţia pe care o avem este practic performanţa în vânzări faţă de seria anului trecut, despre care putem observa că a crescut cu 16%. Este o performanţă foarte bună, arată un apetit deosebit al consumatorului din România faţă de tehnologia de top. Mai mult decât atât, 48% din totalul terminalelor vândute din seria S10 este acoperit de Galaxy S10+, un lucru care arată, încă o dată, că publicul din România îşi doreşte tehnologie de vârf. 
 
Un alt telefon din seria S10 care ne-a surprins este S10e, datorită dimensiunii reduse şi calităţii oferite. Cum au putut să încapă atât de multe componente de top într-o carcasă atât de mică? 
 
Asta a fost ideea, de fapt. Evident, tehnologia evoluează şi am dorit tehnologie de vârf într-un telefon de dimensiuni ceva mai mici, deoarece, ascultând opiniile clienţilor noştri, ştim că există acest segment care nu este atât de dornic să folosească un telefon de dimensiuni mari. Samsung Galaxy S10e corespunde exact nevoilor acestor clienţi. 
 
Cât de mult se concentrează Samsung pe divizia de wearables? 
 
Este o prioritate pentru noi, pentru că ea vine dintr-o nevoie a clienţilor noştri, care doresc să fie în permanenţă conectaţi, să aibă acces la tehnologii digitale, iar divizia de wearables oferă răspuns acestor nevoi.  
 
Aţi luat o decizie destul de curajoasă, eliminarea seriei J, ale cărei terminale erau utilizate de foarte multe persoane din România. Care a fost motivul? 
 
Gama de telefoane medii şi low-budget reprezintă încă o componentă importantă a pieţei din România. Volumele importante se fac în acest segment de piaţă. Seria J a avut o performanţă foarte bună, aşa cum bine ai remarcat, în trecut, însă tehnologia evoluează, noi evoluăm. Aşa că am venit cu o nouă propunere, seria A, care răspunde nevoilor actuale ale clienţilor Samsung. Am lansat în aprilie şi mai în România această nouă gamă, astfel încât am avut o evoluţie naturală dinspre seria J către această nouă gamă. Cu alte cuvinte, reînnoim integral prezenţa noastră pe acest segment. 
 
Cum vrea Samsung să intre pe piaţa 5G? 
 
Aş spune că suntem deja pe piaţa 5G. Am investit consistent în această nouă tehnologie. Mai mult decât atât, chiar în România, în decursul anului trecut, am făcut un demo în Cluj, atât pentru soluţii smart city, cât şi pentru soluţii de divertisment. Toate aceste demonstraţii şi soluţii expuse au fost realizate cu suport 5G. Suntem printre primele companii care au dezvoltat şi integrat un chipset 5G atât într-un telefon, cât şi în echipamente de reţea şi ne dorim ca această tehnologie să fie cât mai repede accesibilă la o scară largă. 
 
Care este relaţia pe care Samsung o are cu clienţii săi?
 
Suntem în permanent contact cu clienţii noştrii, atât prin canalele social media, cât şi prin diverse evenimente. Această relaţie o dorim cât mai nemijlocită şi de bună calitate, astfel încât părerea lor despre ce facem noi să fie împărtăşită şi să răspundem cât mai bine cerinţelor lor. Până la urmă, faptul că suntem unde suntem se datorează în primul rând clienţilor noştri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările