CEO-ul Huawei spune că Apple este modelul său când vine vorba de protejarea datelor utilizatorilor

CEO-ul Huawei spune că Apple este modelul său când vine vorba de protejarea datelor utilizatorilor

FOTO via EPA-EFE

După ce a menţionat în trecut faptul că Apple este o inspiraţie pentru compania sa, Ren Zhengfei, fondatorul şi CEO-ul Huawei, a lăudat din nou compania din Cupertino pentru felul în care protejează datele utilizatorilor săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu cu Financial Times, citat de CNBC, Zhengfei a accentuat faptul că Huawei nu va oferi niciodată datele utilizatorilor săi guvernului chinez. El a lăudat şi felul în care Apple protejează datele utilizatorilor, spunând despre compania din Cupertino că reprezintă ”un model” în acest sens.

Producătorul american a avut întotdeauna o viziune concentrată asupra securităţii datelor, pe care Zhengfei încearcă să o implementeze şi în compania sa.

Întrebat dacă Huawei oferă informaţii guvernului din China, Zhengfei a răspuns: ”Nu am face niciodată acest lucru. Dacă am face asta chiar şi o singură dată, SUA ar avea dovezi pe care să le răspândească în întreaga lume. Apoi, cele 170 de ţări şi regiuni în care operăm la momentul actual ar înceta să mai cumpere produsele noastre, şi compania s-ar prăbuşi.”

Conform fondatorului Huawei, utilizatorii sunt cei care controlează datele, nu compania.

”Datele sunt în proprietatea clienţilor noştri, nu a noastră. Este de datoria companiilor de telefonie mobilă să urmărească datele utilizatorilor. Noi, în calitate de furnizor de echipamente, nu urmărim datele nimănui.”

Huawei a primit interdicţie de a opera pe teritoriul Statelor Unite, datorită unor acuzaţii făcute de principalele agenţii de securitate americane, conform cărora compania din Shenzhen ar lucra alături de guvernul chinez pentru spionarea utilizatorilor de telefoane ale producătorului chinez.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările