Apple, amendată în Franţa cu 27 de milioane de dolari pentru încetinirea iPhone-urilor

Apple, amendată în Franţa cu 27 de milioane de dolari pentru încetinirea iPhone-urilor

Compania este obligată să prezinte pe site-ul său în franceză în următoarea lună un mesaj care arată că a a fost amendată.

Ştiri pe aceeaşi temă

DGCCRF, organizaţia franceză responsabilă pentru Competiţie şi Fraudă, a luat decizia de a amenda gigantul din Cupertino cu suma de 27,3 milioane de dolari, pentru că acesta ar fi încetinit cu bună ştiinţă performanţa iPhone-urilor vechi. Aceasta a fost considerată de membrii organizaţiei ca o încercare de a forţa utilizatorii să achiziţioneze un nou telefon fără ca acest lucru să fie necesar.

Apple şi-a recunoscut fapta şi a acceptat să plătească amenda şi să ţină pe site-ul său în limba franceză un mesaj care înştiinţează vizitatorii cu privire la amendă şi motivul acesteia (foto jos).

Scandalul a avut loc în 2017, atunci când compania americană a recunoscut că încetinea dinadins performanţa modelelor vechi de iPhone, spunând însă că lua această decizie pentru a se asigura că procesoarele funcţionează în continuare la nivel optim în dispozitive vechi, unde performanţa bateriei ar fi putut fi compromisă. Ulterior, Apple şi-a cerut scuze, oferind înlocuirea bateriei pentru utilizatorii săi la un preţ redus.

Într-un comunicat trimis celor de la France 24, compania indică faptul că decizia luată este una corectă şi spune că acum este decisă să facă smartphone-urile cât mai durabile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: